Doorloper | Leef iedere dag alsof het je laatste is

LEEUWARDEN - Frances Fopma (38) heeft een passie voor tatoeages en doet zelfs mee aan een internationale verkiezing voor mannen en vrouwen met tatoeages. Ze hoopt de nieuwe 'Miss Tattoo' te worden. Dat en meer in de Doorloper van deze week.

Een relatie?
Alleenstaand.

Wat ik vroeger altijd wilde worden:
Geen idee wat ik vroeger wilde worden. Ooit begon ik met de opleiding schoonheidsverzorging, maar dat bleek toch niks voor mij.

Ik werd uiteindelijk:
Op mijn 24ste opleiding autospuiten gedaan. Ik doe dat nu veertien jaar met veel plezier.

Mijn motto:
Leef iedere dag alsof het je laatste is.

Hoogtepunten in mijn leven zijn er genoeg, maar wat er echt uitspringt:
Eigenlijk is iedere nieuwe uitdaging weer een hoogtepunt in mijn leven.

Mijn favoriete sport/vrijetijdsbesteding:
In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Zo doe ik af en toe aan kindjes schminken. Ik ben ook een sportieveling. Ik heb in het verleden op wedstrijdniveau gekickbokst en zo ben ik op het moment bezig met het leren van kitesurfen.

Leeuwarden is voor mij:
Mijn eindbasis. Ik heb na een rondje Nederland van tien jaar nu hier een huisje gekocht, weer fijn bij de familie in de buurt. Ik heb altijd gezegd dat ik nooit meer terug zou gaan. Maar Leeuwarden is in die tijd erg opgeknapt en gezellig geworden.

Het allermooiste van de stad:
Leeuwarden heeft veel livemuziek op verschillende locaties (onder normale omstandigheden) wat ik erg leuk vind. Ik houd van dansen en muziek, gezellige restaurantjes, de Groene Ster en de Prinsetuin

Als ik niet in Leeuwarden woonde, dan:
Dat is eigenlijk van toepassing op de afgelopen tien jaar. Toen heb ik op verschillende plaatsen in Nederland gewoond. Cultuur snuiven in eigen land, haha.

Het mooiste televisieprogramma:
Ik kijk bijna geen televisie, maar wel series op Netflix.

Welk programma moet terug op televisie:
Zoobilee Zoo, dat vond ik altijd geweldig.

Als ik miljoenen zou winnen met een loterij dan:
Ik denk dat ik een luxe boot zou kopen en een wereldreis zou maken. Andere culturen en landschappen ontdekken. Verder zou ik niet weten wat ik met zoveel geld zou moeten.

Maak me wakker voor:
Kaasstengels met mayo.

Miss Tattoo verkiezing:
Op dit moment ben ik deelnemer van de Miss Tattoo verkiezing. Dit is een internationale verkiezing voor mannen en vrouwen met tatoeages. De weg naar de grote finale zal bestaan uit fotoshoots en activiteiten met de andere deelnemers. Deze finale zal plaats gaan vinden in februari in Amsterdam. Hier zullen dan tegen die tijd ook kaarten voor beschikbaar zijn. De winnaars gaan onder andere samen op een trip naar Miami waar ook shoots gedaan zullen worden. Er zal een winnaar komen uit de sms-votes. Ik hoop dat veel lezers mij willen supporten door MTN13 te sms'en naar 3668. Kijk ook op Facebook en zoek naar Frances Fopma of check de website: missmistertattoocontest.com.

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl.