Beleef het andere museum, de schatkamer van Leeuwarden

LEEUWARDEN - Een bijzonder museum is in een oud pakhuis, 'Koophandel', aan de grachten van Leeuwarden gevestigd: het andere museum van oldtimer tot kant, waar de passies en verhalen centraal staan. Rondom de oldtimercollectie worden reis- en rallyverhalen verteld.

In dit museum is de eerste elektrische auto te bewonderen met zijn oplaadpaal. Het betreft de 'Baker elektrisch' uit 1907. In totaal zijn er meer dan dertig bijzondere vooroorlogse oldtimers te bekijken.

Het museum bevat een spectaculaire treinbaan van groot spoor. Er klinkt muziek uit oude radio’s en er is een grote collectie meccano aanwezig. Op de afdeling textiel laat de permanente tentoonstelling 'Kantreis door Europa' je kennismaken met kant en prachtige merk- en stoplappen. De mooiste 18de-eeuwse kanten, die ook Maria Louise van Hessen-Kassel aan haar kleding droeg, zijn te zien in een stijlkamer uit die tijd.

Het museum organiseert wisselende exposities. De huidige tentoonstelling staat in het teken van Nikola Tesla: The master of lightning. De tentoonstelling vertelt het levensverhaal van de uitvinder Nicola Tesla. Daarnaast wordt u vermaakt met boeiende verhalen en geven de medewerkers u een unieke ervaring door middel van zijn uitvindingen tentoon te stellen. Nikola Tesla is de uitvinder van verscheidene dingen, maar één van zijn belangrijkste uitvindingen was de 3-fasen wisselstroom. Deze wisselstroom is in gebruik en wordt toegepast in onder meer de elektrische auto’s van het bedrijf Tesla.

Kijk voor meer informatie op de website: museumpakhuiskoophandel.nl