'Kom mee naar buiten!' nodigt je uit om te spelen

LEEUWARDEN - Bv SPORT is volop bezig met de campagne ‘Kom mee naar buiten!’. Nu wil bv Sport je mee naar buiten nemen om te spelen. Want met de komst van computers, tablets en games heeft buiten spelen er een ware concurrent bijgekregen.

Buiten spelen zorgt ervoor dat kinderen zich niet alleen motorisch ontwikkelen, maar ook sociaal-emotioneel. Zij spelen buiten vooral met andere kinderen. Hierdoor maken ze vrienden, hebben ruzie en lossen dit weer op én leren voor zichzelf op te komen. Belangrijke vaardigheden die een kind de rest van zijn of haar leven nodig zal hebben. 

Kinderen die regelmatig buiten spelen zitten beter in hun vel, eten en slapen goed en ontwikkelen zich beter. Door buiten te spelen, kunnen kinderen leren en ontdekken. Kinderen blijven uitdagingen zoeken en brengen zichzelf soms in gevaarlijke situaties. Die gevaren leert kinderen hoe ze de situatie weer onder controle kunnen krijgen. Door risico’s aan te gaan, leren ze steeds beter wat zij in bepaalde situaties kunnen doen. Belangrijk hierbij is dat kinderen de ruimte krijgen, ruimte om te spelen én om te ontdekken.

En tot slot, is plezier beleven aan het buiten spelen het belangrijkste. Daarom heeft bv Sport een boekje samengesteld met leuke buitenspellen. Een aantal van deze spellen zult u ongetwijfeld herkennen. Schroom niet en speel lekker mee! Het boekje vindt u terug op de website of kunt u tijdens de buitenspeelmiddag op 8 juli ophalen bij de buurtsportcoach.

Houd de Facebookpagina ‘bv Sport sportontwikkeling’ goed in de gaten. Voor meer informatie, óók over de locaties en het programma van 8 juli, kunt u terecht op de website: www.bvsport.nl