Veilig sporten in de natuur? Ga golfen!

LEEUWARDEN - Een gezellig clubhuis, gastvrije horeca, prima oefenfaciliteiten, een heerlijke 5 holes par 3-baan en een volwaardig uitdagende 18 holes course voor de meer geoefende golfers. U vindt dit alles direct grenzend aan recreatiegebied De Kleine Wielen.

De schitterende 4-sterren golfbaan van Leeuwarder Golfclub De Groene Ster ligt aan randje Leeuwarden, slingerend door een prachtig gevarieerd landschap. De golfclub heeft een kleine 700 leden, waarvan een deel bedrijfsleden. Het jongste lid is 6, de oudste 88 jaar.

De Leeuwarder golfclub heeft nu ruim 700 leden, waarvan een deel bedrijfsleden.

Jan Geertsma (73), sinds 3 jaar voorzitter van de golfclub: ,,Ruim 24 jaar geleden sloeg ik mijn slag. Ik ‘bekeerde’ me tot de golfsport, werd lid van de Leeuwarder Golfclub en kreeg er nooit spijt van. Geloof me, golf is uitdagend, gezond, veilig, nooit saai en niet aan een leeftijd gebonden."

Veilig sporten

Aanvankelijk stuitte de radicale sluiting van de golfbaan als gevolg van de maatregelen door de coronacrisis op enig onbegrip bij veel leden. Immers, de golfsport is bij uitstek een fysiek contactarme sport. Afstand houden op de golfbaan is niet moeilijk, sterker nog, het is zelfs noodzakelijk, wil je niet geraakt worden door een golfclub of afzwaaiende bal. De golfers hebben daarbij ruim 70 hectare natuur tot hun beschikking. Veilig sporten in de natuur, hoe mooi kan het zijn?

Eddie Sprietsma (27): ,,Heel handig is dat je vanuit huis via een inlogsysteem een starttijd kunt reserveren. Je hoeft dus nooit in de rij te staan om te kunnen starten met een golfronde. Het gebeurt regelmatig dat ik na een drukke werkdag nog even de baan op ga. Heerlijk om dan in een prachtige omgeving op een mooie dag een balletje te slaan."

Vier sterren lidmaatschap

Leden van de golfclub kunnen 7 dagen in de week van zonsopgang tot zonsondergang onbeperkt golfen. Lidmaatschap bij Leeuwarder Golfclub De Groene Ster betekent dat je automatisch ook speelrecht hebt zonder bijbetaling (!) op de 4-sterren partnerbanen in Havelte, Veendam en Zwolle.

Jan Geertsma: ,,Een echte aanrader dus, want wat wil je nog meer? Je speelt altijd buiten wanneer je maar wilt, je maakt nieuwe vrienden en je relatienetwerk - ja, ook zakelijk - groeit aanzienlijk."

Golf Demo Dagen

Op zaterdag 27 en zondag 28 juni houdt de Leeuwarder golfclub 'Golf Demo Dagen'. Spontaan langskomen is er vanwege de corona regels dit keer niet bij, aanmelden kan (moet) via de website van de golfclub. In groepjes van maximaal 15 personen krijgen de deelnemers een demonstratie van een van de golfinstructeurs en daarna kunnen ze zelf 'aan de slag' onder begeleiding van vrijwilligers. De club probeert op deze manier nieuwe leden te werven en de golfsport onder de aandacht te brengen. 

Voordelige aanbiedingen, aanmelden en meer informatie via de website: www.leeuwardergolfclub.nl