Campagne 'Kom mee naar buiten!'

LEEUWARDEN - Er zijn al veel zomerse dagen geweest dit jaar, en dat is maar goed ook. Het zorgde ervoor dat we meer naar buiten gingen. Met de campagne ‘Kom mee naar buiten’ wil bv SPORT jong en oud, stimuleren om meer in de buitenlucht te bewegen.

Je gaat je beter voelen door buiten te bewegen. Het is niet alleen een prima opkikker voor het lichaam, maar zeker ook positief voor je humeur. Het zorgt voor ontspanning, en dat is goed tegen stress.

Activiteiten
Tijdens de zomerperiode, maar ook zeker daarna, heeft bv SPORT een aantal leuke activiteiten bedacht om het bewegen in de buitenlucht een boost te geven. Zo zijn er fiets- en wandelroutes uitgezet die je via de site van bv SPORT kunt downloaden, middels een link of een QR-code. Om deze routes aantrekkelijk te maken zijn speciale puzzels ontwikkeld die je tijdens het volbrengen van de route in kunt vullen. Daarnaast zijn voor ouderen speciale beweegkaarten ontwikkeld, die via thuiszorgorganisaties en zorginstellingen worden verspreid.

Voor de jeugd is een boekje met diverse buitenspellen en tips ontwikkeld. Hier wordt op 8 juli extra aandacht aan gegeven door het organiseren van een buitenspeelmiddag. Op dezelfde middag is in samenwerking met de jongerenwerkers van Amaryllis ook een uur actief bewegen en sporten voor jongeren van dertien tot en met achttien jaar.

Houd voor meer informatie de Facebookpagina bv SPORT Sportontwikkeling goed in de gaten, of kijk op de website: www.bvsport.nl