SUP Skool Leeuwarden volop in beweging

LEEUWARDEN - De SUP-activiteiten zijn in mei weer gestart en het is een drukte van belang bij SUP Skool Leeuwarden. Juist in deze tijd is de SUP-sport ideaal om te beoefenen. Je hebt je eigen SUP-board en er is op het water voldoende ruimte voor iedereen.

Er worden voor jong en oud verschillende SUP-lessen en tourtochten aangeboden door de SUP Skool. De SUP Kids Club in Leeuwarden groeit snel en is op de woensdagmiddag en zaterdagochtend geopend voor de jeugd van 8 tot en met 15 jaar.

Heb je nog nooit op een SUP board gestaan? Dan kun je eerst kiezen voor een voordelige SUP Kennismaking Clinic op de Potmarge. In een uur leer je de basiskennis over de SUP-sport. Het materiaal is aanwezig; je kunt meteen het water op voor een korte SUP Tour. Op 15 juni is de eerstvolgende SUP-clinic. Ben je enthousiast geworden dan kan je je aanmelden voor een SUP-beginnerscursus van drie lessen. Deze vinden plaats op de Potmarge en in de Leeuwarder binnenstad vanaf het Stadsstrand, en dit jaar voor het eerst ook in de Zuidlanden. In juni zitten alle groepen al vol, maar in juli is er nog voldoende plaats.

In de weekenden kun je meedoen aan Adventure SUP Tourtochten van circa 10 km en iedereen met enige SUP-ervaring kan hieraan deelnemen. Liefhebbers kunnen zich verzamelen op verschillende locaties en peddelen vervolgens door de prachtige natuur in en rondom Leeuwarden. Bij ontvangst staat hier altijd de koffie/thee met wat lekkers klaar.

En dan is er nog de Friday Night SUP! Gezelligheid op de SUP in Leeuwarden op de vrijdagavond en er vaart altijd een volgboot met muziek en drankjes aan boord mee. Hieraan kun je zelfs meedoen als je geen enkele ervaring op de plank hebt. In deze (corona-)tijd wordt wel gewerkt met een maximum aantal deelnemers, dus vol=vol.

Volop keuze dus en vergeet vooral niet de mogelijkheid om zelf een SUP-board te huren bij het Stadsstrand. Stadsstrand Leeuwarden verhuurt zowel SUP-boards als kano’s en na afloop kun je daar lekker chillen op het vernieuwde terras met een hapje en drankje.

Ook is het Stadsstrand een prachtlocatie voor het organiseren van een team- of bedrijfsuitje of een familiefeest. Je kunt eerst met z’n allen het water opgaan (suppen, kanoën of meevaren in een elektrische sloep) en daarna gezellig barbecueën op het Stadsstrand. Of je combineert de wateractiviteit met een lunch, er is van alles mogelijk.

Bij mooi weer is het Stadsstrand de hele dag geopend. Voor informatie over SUP-lessen, SUP-toertochten en bedrijfsuitjes/feestjes (studenten krijgen extra korting) kun je terecht op de website: www.supskoolleeuwarden.nl