Als je je ogen sluit ben je op een festival

LEEUWARDEN - Het Fries StraatFestival zou dit pinksterweekend plaatsvinden in het centrum van Leeuwarden. De zon zou stralen en de straten zouden overspoeld worden met mensen. Mensen die schouder aan schouder staan, zittend op de grond, of reikhalzend op het puntje van de tenen, om niks te missen van die ene of juist die andere voorstelling.

Bijzondere theateracts zouden de straten kleuren, net als live muzikanten, dansers en andere artiesten.

Om toch even stil te staan bij wat er dit weekend ontbreekt aan kunst en cultuur, aan leven en reuring op straat, liet het festivalteam vrijdagavond, in samenwerking met de Typesetters, drie teksten in grote cirkels op bekende festivallocaties op straat plaatsen.

In het midden van die cirkels, kan de toevallige voorbijganger dit weekend even stilstaan. In de persoonlijke bubbel leest hij of zij, met 1,5 meter afstand om zich heen, een zin die hem of haar voor eventjes in gedachten naar het festival transporteert.

'Als je je ogen sluit, ben je op ’n festival' lees je op het Wilhelminaplein. 'Kijk mama, die man lijkt op een spin' staat op de Lange Pijp geschreven en op het Gouverneursplein: 'Zie je al die mensen dansen?'

Het festivalteam wenst iedereen een goed en gezond Pinksterweekend toe en nodigt mensen alvast van harte uit voor de volgende editie van het Fries StraatFestival in het weekend van 28 tot en met 30 mei 2021.