Doorloper | 'Op tafel en tussen het plafond'

LEEUWARDEN - De Doorloper van deze week staat in het teken van het team van Set in, te vinden aan de Stationsweg. Set in adviseert bedrijven en begeleidt medewerkers bij verzuim, langdurige ziekte, reorganisatie en loopbaanvraagstukken

Algemene informatie:
Elk jaar helpen we tientallen mensen op weg naar een nieuwe baan, nieuw perspectief en zijn we een vraagbaak voor bedrijven.

Wat ons als team bindt:
Onze drive om kandidaten te helpen bij het vinden van een passende baan of plek in de maatschappij. Daarnaast humor, lol in het leven en dat hetgeen we doen, er toe doet!

We kunnen niet zonder:
Lekkere koffie, een gebakken visje op vrijdag en de gezelligheid en grappen van collega's.

We hebben helemaal niks met:
Muizen! Wanneer de collega’s thuiswerken, dansen hier de muizen op tafel en tussen het plafond. Ons pand is oud en al die dubbele plafonds zijn een waar walhalla voor muizen.

Feestjes bouwen we als:
Er iets te vieren valt. En daar zorgen we geregeld voor. Bijvoorbeeld toen we 12.5 jaar bestonden in 2019, en uiteraard tijdens de traditionele kerstborrel. Een ongepland feestje slaan we overigens ook niet af, een reden is snel gevonden.

Het mooiste uitje dat we hebben ondernomen, was:
Tijdens ons koperen jubileum. Eerst een culturele speurtocht door ons prachtige Leeuwarden, daarna een heerlijk hapje in Het Leven en nog een borreltje in de binnenstad. Kon niet beter.

De laatste keer dat we met elkaar goed lachten, dat was:
Tijdens ons laatste werkoverleg. Inmiddels hebben we onze collega Sander omgedoopt tot Quizmaster. Onder zijn leiding beginnen we onze week met een leuke quiz zodat we de werkweek met een goed humeur starten.

En dat we flink baalden:
Dat was omdat we ‘onze kandidaten’ door het coronavirus niet op kantoor konden ontvangen en we ze alleen nog via het beeldscherm spraken. Gelukkig maken we nu vaker een wandeling met kandidaten en ontvangen wij hen weer op kantoor (op gepaste afstand).

Leeuwarden is voor ons:
De ‘culturele’ hoofdstad van Friesland, de stad waar ons hoofdkantoor is gevestigd en waar Set in is begonnen: op de Tuinen. Onze 'hometown' dus.

Het allermooiste aan Leeuwarden/Friesland vinden wij:
De mentaliteit en de onderlinge verbondenheid. Samen kunnen we meer. Dit is exact waar wij voor staan. We helpen organisaties graag met hun personeelsvraagstukken. Maar we verwachten ook dat ze openstaan voor de kandidaten die wij in een traject hebben. Zo help je elkaar verder. In het Noorden merk je dat organisaties die mindset écht hebben. Mienskip!

Waar wij ons het meest aan ergeren in Leeuwarden:
Het kruispunt tegenover ons kantoor. De verkeerslichten aan het Zuiderplein staan heel strak afgesteld: minimaal één keer per week is er wel een (bijna) aanrijding tussen een fietser en motorvoertuig.

Wat wij heel erg missen in Leeuwarden:
Op dit moment de (culturele) uitstapjes. Verder is Leeuwarden helemaal compleet.

Als Cambuur wint, dan:
Gaat de vlag uit bij Chris (onze directeur). Hij is geregeld te vinden bij Cambuur, ook bij de businessclub (netwerken is helemaal zijn ding).

Als we in een ander land zouden moeten wonen, dan gingen we met zijn allen naar:
Afrika. Twee teamleden hebben een sterke band met dit werelddeel. Eentje is er geboren en opgegroeid, de ander heeft er een tijd voor studie gewoond en komt er nog jaarlijks. Maar of de rest meegaat...?

We zouden graag de volgende personen voor een lintje willen nomineren:
Caro, onze backoffice-medewerker en de ruggengraat van de organisatie. Koffie staat altijd klaar, administratie is op orde: ze is de 'moeke' van Set in. Ook onze gouden collega Maaike mag een lintje. Ze is al jaren onze 'hoofd hygiëne' en zorgt, zeker in deze tijd, voor een smetteloos schoon kantoor.

We hopen met z'n allen:
Nog heel lang door te gaan en voor veel mensen in Friesland, en daarbuiten, een mooie nieuwe werktoekomst te realiseren. We zijn een hecht team en weten nu, mede vanwege de coronacrisis, nog zekerder dat we niet zonder elkaar kunnen.

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.