Topchef Geert-Jan Vaartjes opent nieuw restaurant in Wergea

Topchef Geert-Jan Vaartjes opent op 19 juni het restaurant Oan Tafel in het centrum van Wergea. Hij doet dit in samenwerking met ondernemer Hylke Tholen en gastvrouw Aaltsje de Boer.

Vaartjes, zelf ook Wergeaster, heeft gewerkt in toprestaurants als De Librije, het Amstelhotel en de Heeren van Harinxma op Landgoed Lauswolt. Momenteel werkt hij in Vietnam in de keuken van het Anantara Hoi An Resort. Toen hij opgroeide in Wergea bestierden zijn grootouders het dorpscafé ’s Lands Welvaren en zijn ouders de aangrenzende bar De Smidse. Precies op die plek is Oan Tafel gevestigd.

In de dagelijkse keuken staat chef Tom Zwerver, die samen met Vaartjes de gerechten maakt. Het is de bedoeling dat er in het restaurant op duurzame en bewuste wijze gekookt wordt, met gebruik van lokale seizoensproducten.

In het restaurant is het mogelijk om aan een grote keukentafel te dineren, die plaats biedt aan 21 gasten. Vanaf deze keukentafel kunnen gasten direct meekijken in de keuken en worden ze meegenomen in het verhaal over de oorsprong van de producten. Naast dineren aan de grote keukentafel is het ook mogelijk om aan een kleinere tafel te zitten. Eerst zullen er echter maar 25 gasten per avond toegelaten worden, in verband met de maatregelen van het RIVM.