Cambuur Verbindt helpt Noorderbreedte aan kunst

LEEUWARDEN - Cambuur Verbindt, de maatschappelijke tak van SC Cambuur, wordt de afgelopen weken door tal van mensen, instellingen en bedrijven benaderd met verschillende verzoeken. Deze aanvragen lopen uiteen van verjaardagswensen tot belacties met ouderen.

Onlangs ontving Cambuur Verbindt een verzoek vanuit de verpleegsters van het revalidatiecentrum de Noorderbreedte in Leeuwarden. In het revalidatiecentrum zitten zowel ouderen als jongeren die door gezondheidsomstandigheden nu niet thuis kunnen zijn. Ook familie of vrienden ontmoeten, behoort op dit moment nog niet tot de mogelijkheid. Voor de cliënten en hun dierbaren is dit uiteraard niet fijn. De enige vrije mogelijkheid is de binnentuin die vol staat met prachtige bloemen, maar iets moois aan de muur waar jong en oud van kan genieten? Iets wat vrolijkheid brengt, dat zou toch wel heel welkom zijn, was dit keer de insteek.

Vanuit Cambuur Verbindt is het initiatief ontstaan om samen met the Local Legends, die al jaren de prachtigste graffitikunst in de stad maken en met hulp van stichting 058 SamenSterk, de verbinding met de kinderen uit de Cambuurwijk, een heus kunstwerk te maken. Miedema Bouwmaterialen leverde de platen aan en zo komen heel mooie dingen tot stand.

Onlangs konden deze partijen eindelijk het resultaat (foto) naar Noorderbreedte brengen. Met muziek en vele aanwezigen werd het een geslaagde ochtend.