Fries Museum en Princessehof gaan weer open

LEEUWARDEN - Het Fries Museum en het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden gaan op pinkstermaandag 1 juni om 12.00 uur weer open voor publiek. De musea zijn alleen te bezoeken met een vooraf gereserveerd online ticket.

De musea sloten op 13 maart de deuren in verband met het coronavirus.

Beide musea gaan bij de heropening werken met tijdsloten om het aantal bezoekers te beperken. Ook moeten er op belangrijke plekken vaste routes gevolgd worden. Rondleidingen, groepsbezoek en arrangementen zijn voorlopig niet mogelijk.

Fries Museum
De tentoonstelling ‘Oog in oog met oorlog’, die op 11 april zou openen in het Fries Museum ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid, is tijdens de heropening voor het eerst te zien. 'Oog in oog met oorlog' maak je kennis met Fryslân in oorlogstijd. Samen met Tresoar, het Fries Film Archief en Historisch Centrum Leeuwarden laat het Fries Verzetsmuseum indringende foto’s en films zien van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. 

De tentoonstelling 'Tenant of Culture: I forgot to tell you I’ve changed' toont de sculpturen van Hendrikje Schimmel (Arnhem, 1990). Om stelling te nemen tegen de verspilling van de mode-industrie begint ze haar werk met restmateriaal, vooral afdankertjes. 'Tenant of Culture' is verlengd tot en met 13 september.

Princessehof
Nog tot en met 28 juni presenteert het Princessehof de tentoonstelling Gezonken Schatten: geheimen van de Maritieme Zijderoute. De tentoonstelling laat keramiek en andere voorwerpen zien die gevonden zijn aan boord van acht scheepswrakken uit de negende tot en met de negentiende eeuw. De keramische schatten vertellen fascinerende verhalen over de Maritieme Zijderoute in Azië. Daarmee gaat een verborgen wereld open van internationale handel, strijd op zee, mensensmokkel en schatgravers. Ook zijn in het Princessehof twee hedendaagse tentoonstellingen te zien met werk van Jennifer Tee en Jólan van der Wiel.

Meer informatie op de websites: www.friesmuseum.nl en www.princessehof.nl