Kinderboerderij gaat eindelijk open: lammetjes knuffelen kan weer

LEEUWARDEN - Kinderboerderij Leeuwarden was vanwege de coronacrisis een tijdlang gesloten. Vanaf donderdag 21 mei gaan de deuren vanaf 10.00 uur - rekening houdend met de nodige maatregelen - weer open.

Germ Reitsma, eigenaar van Kinderboerderij Leeuwarden, is opgelucht en blij dat het eindelijk zover is. 

,,Het was even slikken toen we de deuren noodgedwongen wekenlang dicht moesten houden, maar nu is het - met de nodige aanpassingen op het terrein - toegestaan en verantwoord om los te gaan. De mooiste tijd om hier langs te komen is gelukkig nog lang niet voorbij. Alles staat momenteel prachtig in bloei en er lopen heel veel jonge dieren rond. Ik en alle medewerkers hebben hier ontzettend naar uitgekeken."

Babyboom

Reitsma vertelt met een stralende lach wat er zoal te bekijken is aan jong grut: ,,Zeug Annie - een tijdje geleden gedekt door beer Ed - heeft negen biggetjes gekregen, mini pony Durkje heeft een veulentje (een heel klein lief beestje) en er lopen uiteraard een heleboel lammetjes, kippenkuikentjes, eendenkuikentjes, jonge konijntjes, jonge duiven, jonge parkietjes en nog veel meer dieren rond."

In blijde verwachting

Een beetje gezonde spanning is er ook. Een aantal dieren, waaronder een ezel, is namelijk in blijde verwachting. ,,Er is nog van alles in aantocht, en dat maakt dat iedere dag voorlopig - op een heel leuke manier - spannend voor ons is."