Cambuuritems naar verstandelijk of lichamelijk beperkte jeugd

LEEUWARDEN - 'Meer mogelijk met Voetbalkleding' heeft recentelijk 21 jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking voorzien van een wensdoos met items van SC Cambuur.

De stichting zet zich in voor jongeren (tot 30 jaar) met een beperking, en financiert normaliter uitjes voor deze doelgroep en hun begeleiders. Ambassadeur Chiel ter Haar deelde deze dozen uit aan de doelgroep omdat het momenteel niet of nauwelijks mogelijk is om reguliere wensen te vervullen.

De dozen werden gevuld met allerlei items van SC Cambuur, vaak gedragen door spelers en/of trainers. Dit aantal dozen is slechts een deel van het totaal wat de stichting sinds het uitbreken van het Coronavirus heeft geschonken aan de doelgroep, want tot nu toe zijn er vanaf half maart 41 kinderen, jongeren en jongvolwassenen uit Leeuwarden en omgeving verrast met een wensdoos. Volgens de stichting maakt ook deze doelgroep een hele moeilijke periode voor, doordat hun dagelijks ritme (waar ze een grote behoefte aan hebben) door de huidige situatie ernstig is verstoord. Zo kunnen mensen die in een woonvorm verblijven vaak niet de deur uit of zelfs hun naaste familie niet zien. Zeer verrast waren de begunstigden dan ook dat zij een keer in het zonnetje gezet werden, als steun in de rug voor alles wat zij nu doormaken.

Voor twee wensen werd wel zeer speciale hulp ingeroepen, want daar was de hulp van niemand minder dan oud-Cambuur keeper Xavier Mous ingeroepen. Hij heeft voor twee personen een shirt en een door hem gedragen broekje gesigneerd en opgestuurd. De verrassing én waardering voor de gelukkigen dat Xavier Mous meewerkte aan hun wens was dan ook bijzonder groot. 

Kent u iemand die een verstandelijke en/of lichamelijke beperking heeft (ook autisme en ADHD vallen hieronder), fan van Cambuur is en ook voor een wensdoos in aanmerking zou kunnen komen? Neem dan contact op met de stichting, want het uitdelen van deze dozen gaat nog een tijdje door. Meer informatie staat op de website: meermogelijkmetvoetbalkleding.nl