Voetbalclinic voor kinderen uit 2012, 2013 en 2014 door hoofdtrainer Leeuwarder Zwaluwen

LEEUWARDEN - De Leeuwarder Zwaluwen organiseert op maandag 29 juni een speciale voetbalclinic voor kinderen - zowel jongens als meisjes - met geboortejaren 2012, 2013 en 2014. Deze kinderen spelen komend seizoen in de respectievelijk JO9, JO8 en JO7.

Profvoetballer worden, mooie doelpunten maken en spelen in het Nederlands elftal is de grootste droom van veel kinderen. De KNVB en voetbalvereniging de Leeuwarder Zwaluwen willen dat kinderen in de eerste plaats met veel plezier trainen en wedstrijden spelen.

,,Jeugdvoetbal is de basis van onze vereniging", vertelt Johan Rietdijk, hoofd jeugdopleiding bij de Leeuwarder Zwaluwen. ,,Daarom hebben wij geïnvesteerd in nieuwbouw, goede jeugdtrainers en trainingen op maat.” De clinic is onder leiding van Carlo Rietdijk, de hoofdtrainer van de Leeuwarder Zwaluwen. Door middel van leuke, avontuurlijke spelvormen die zijn afgestemd op de leeftijd, kunnen jonge kinderen kennismaken met voetbal.

Tijden clinics

In verband met de coronamaatregelen is de clinic in twee sessies opgedeeld:

- 16.30-17.30 uur: voor de kinderen met geboortejaar 2013 en 2014

- 17.45-18.45 uur: voor de kinderen met geboortejaar 2012

Gratis

Deze training is gratis en vrij toegankelijk voor iedereen; je hoeft geen lid te zijn van de Leeuwarder Zwaluwen. Beide clinics zijn aangepast aan alle corona-instructies, net als alle andere trainingen. Deze instructies staan op de website van de Leeuwarder Zwaluwen. Van tevoren aanmelden voor de clinics hoeft niet, maar wordt wel zeer op prijs gesteld en kan via een mail naar: jeugdbestuur@leeuwarderzwaluwen.nl.

Nieuwe vorm van pupillenvoetbal

Om het plezier en de voetbalontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren is het nieuwe pupillenvoetbal geïntroduceerd: een nieuwe wedstrijdvorm die zorgt voor meer balcontact en meer doelpunten aan beide zijden. Het spelen met elkaar en tegen elkaar, het ervaren van succesmomenten en het op een speelse manier aanleren van sociale vaardigheden worden door teamsport gestimuleerd. In deze clinic wordt volgens deze methode geoefend.

Hoofdtrainer

De clinics staan onder leiding van Carlo Rietdijk. Hij is momenteel trainer van de eerste selectie van de Leeuwarder Zwaluwen, die uitkomen in de eerste klasse, het hoogste niveau in Leeuwarden en omstreken. Daarvoor was Carlo jeugdtrainer/coördinator van de RVO Groningen/Cambuur en hoofd opleiding onderbouw en trainer van de JO15 bij Red Bull Salzburg in Oostenrijk. Als jeugdspeler kwam hij uit voor de JO15, JO19 en het tweede elftal van Cambuur Leeuwarden.