Volkszanger Ricky met supporters in video 'Cambuur komt eraan!'

LEEUWARDEN - De videoclip 'Cambuur komt eraan!' op het YouTube-kanaal van Ricky van Daalen is zaterdagmiddag gelanceerd. De Leeuwarder volkszanger Ricky brengt dit Liwwadder lied uit als een muzikale steunbetuiging aan SC Cambuur.

In de video zijn thuisopnames van tientallen hossende Cambuursupporters te zien, waaronder eentje uit Ierland. Ook de selectiespelers Erik Schouten en Issa Kallon zijn te zien, terwijl trainer Henk de Jong voor een passend slot zorgt.

De Leeuwarder entertainer Ritsko van Vliet benaderde Ricky vorige week met het idee voor een lied waarbij supporters vanuit huis een bijdrage konden leveren. De stickeractie #cambuurkomteraan! inspireerde Ricky om dit idee uit te werken. Op zaterdag 2 mei dook hij de studio in en maandag 4 mei was het lied klaar.

Ondertussen linkte Ritsko van Vliet av-specialist Erik Leyder Havenstroom aan het project. Die had een soortgelijke video met het Goutumer koor Hit the Floor gemaakt. Hij maakte een opzet voor een nieuwe videoclip, terwijl Ricky en Ritsko in hun netwerk Cambuursupporters vroegen om een filmpje met de slogan te maken.