Onrecht SC Cambuur vertaald in protestlied 'We worden genaaid!'

LEEUWARDEN - Het bestuur betaald voetbal van de KNVB heeft besloten dat er dit seizoen geen promotie/degradatie wordt toegepast. ADO Den Haag en RKC Waalwijk blijven daardoor behouden voor de Eredivisie, terwijl SC Cambuur en De Graafschap niet promoveren.

Cambuur, de gedoodverfde kampioen van de Keuken Kampioen Divisie, is door het besluit van de KNVB veroordeeld tot het spelen van nóg een seizoen op het tweede niveau.

,,Het voelt als de grootste schande van de Nederlandse sport ooit’’, brieste Cambuur-trainer Henk de Jong. Ook de supporters van Cambuur waren laaiend. ,,We worden genaaid!’’ Cambuur laat het er niet bij zitten en stapt naar de rechter. Inmiddels zijn er allerlei acties ontstaan om het onrecht dat Cambuur is aangedaan publiekelijk aan de kaak te stellen. Na een stickeractie is er nu een protestlied, gemaakt en gezongen door de Leeuwarder muzikant/studiobaas Frans van den Borg. In het nummer zijn ook flarden van een radioverslag van journalist Geert van Tuinen (Omrop Fryslân) opgenomen. ,,Mooie momenten uit een mooi seizoen, die nu, bij het horen ervan, tot tranen toe beroeren’’, aldus de zanger van de protestsong.

Frans van den Borg werd ‘getriggerd’ door Johan Derksen. ,,Ik zag hem op tv en die Derksen was me toch een partij negatief over Cambuur… Echt onbegrijpelijk. Dat heeft mij aangezet om een protestlied te maken. Derksen heeft het over een onderbuikgevoel van supporters, van clubs. Onzin. Dit heeft niets met een onderbuikgevoel te maken, het gaat veel verder. Het besluit van de KNVB is onrechtvaardig. We worden genaaid! is de titel en daarin sta ik niet alleen. Heel Cambuur, wat zeg ik, bijna heel Nederland is het daar mee eens. De KNVB moet op haar besluit terugkomen. Hopelijk draagt mijn nummer daar aan bij. Het lied moet Cambuur helpen in de strijd voor rechtvaardigheid."