Ricky steunt SCC met lied 'Cambuur komt er aan' - Update -

LEEUWARDEN - Leeuwarder volkszanger Ricky brengt binnenkort het lied 'Cambuur komt er aan' uit. Het was eerst de bedoeling om vandaag, voor aanvang van het kort geding van Cambuur tegen de KNVB, de speciale video op zijn Ricky van Daalen YouTube-kanaal te lanceren, maar dat moment is verschoven naar zaterdag 14.30 uur.

In deze muzikale steunbetuiging zingen tientallen bekende en onbekende supporters het refrein via hun mobiel mee. Trainer Henk de Jong en enkele Cambuurspelers zijn ook onderdeel van dit digitale koor. Ricky van Daalen doet deze belangeloze productie samen met initiatiefnemer Ritsko van Vliet en av-specialist Erik Leyder Havenstroom.  

Het lied ontstond toen vorige week de Leeuwarder entertainer Ritsko van Vliet hem benaderde met een Liwwadder vertaling van Avond (Ik geloof, ik geloof). Dit lied van Boudewijn de Groot was afgestemd op het gevoel dat nu door het KNVB-besluit in Leeuwarden heerst. Het idee was dan een koor van supporters die via hun mobieltje uit saamhorigheid meezongen. Uit sympathie voor de stickeractie leek het Ricky nog beter om een #cambuurkomteraan song te maken. Op zaterdag 2 mei dook hij de studio in voor een lied om nu maar ook in de toekomst te zingen. Daarom had hij een demo naar “jongens van de harde kern” opgestuurd. Hun tips nam hij mee en maandag 4 mei was het lied klaar.  

Ondertussen benaderde Ritsko van Vliet de av-specialist Erik Leyder Havenstroom, die een week eerder een video met het koor Hit the Floor had gemaakt. In deze clip zongen dertig Goutumers via hun mobiele telefoon de Teach-In hit 'Ding-a-dong'. Hij maakt alvast een opzet voor deze bijzondere videoclip, terwijl Ricky en Ritsko in hun netwerk Cambuursupporters vragen om het refrein in te zingen. Erik krijgt dan nog 24 uur om alle inzendingen er in te monteren.

Ricky is erg populair onder de Cambuuraanhang. Zijn hit 'Genot' wordt altijd vlak voor de wedstrijd in het stadion afgespeeld. Ritsko van Vliet presenteerde de huldiging bij De Oldehove toen Cambuur in 2013 kampioen werd. Ricky zong daar een speciaal kampioenslied. De twee artiesten vinden het prachtig om hun club te steunen met #Cambuurkomteraan.