Gebak en stickers: Leeuwarden komt in actie voor Cambuur

#Cambuur komt eraan! Stickers met deze tekst zijn vanaf nu veel te zien op auto’s in Leeuwarden. De supportersverenigingen plakten de stickers vrijdag in het stadion.

Kees Elzinga van supportersvereniging Kern van Cambuur kijkt vanaf de hoofdtribune trots naar beneden. De ene na de andere auto rijdt het stadion binnen om ter hoogte van de spelerstunnel te worden voorzien van een sticker met de tekst: #Cambuur komt eraan! ,,Ik ben ontzettend blij met de respons op de actie. Ik had niet verwacht dat het zo druk zou worden.”

En druk is het bij het stadion. Vrijwilligers banen het verkeer in goede banen zodat iedereen een sticker kan krijgen. En (vrijwillig) een donatie kan doen. Een donatie die gebruikt kan worden voor de mogelijke juridische strijd van Cambuur tegen de beslissing van de KNVB om de koploper in de eerste divisie niet te laten promoveren. ,,We zijn nog geen uur geleden begonnen, en er zijn al zeker honderd auto’s van een sticker voorzien.”

Goede hoop

Daniël Bleeker heeft zojuist de sticker gekregen én een donatie gedaan. ,,Ik twijfelde geen moment om mee te doen met deze actie. En ik heb goede hoop dat we alsnog promoveren, ook al lijkt de kans klein.”

Ook de volgende automobilist die voor de hoofdtribune langsrijdt trekt de beurs. ,,Nooit verwacht dat ik nog eens met de auto in het stadion zou rijden, hartstikke leuk!”

De stickeractie is niet de laatste actie van de supportersverenigingen, stelt Kees Elzinga. ,,Volgende week komt er ook wat, maar daar kan ik nog niets over zeggen.”

Een uurtje voordat het stickeren in het stadion begon, startte Bakkerij van der Kloet ook een actie. Bij de zes vestigingen van de bakker is de komende weken speciaal Cambuurgebak te koop. De opbrengst gaat naar de club. Trainer Henk de Jonge kwam naar Bilgaard om het eerste gebak in ontvangst te nemen. De actiebereidheid in Leeuwarden verbaast de oefenmeester niet. ,,Dit is Cambuur, een volksclub met een trouwe aanhang.”