Volgende week kort geding SC Cambuur en De Graafschap

LEEUWARDEN - Een kort geding dat moet bepalen of De Graafschap en Cambuur alsnog promoveren naar de eredivisie dient vrijdag 8 mei. Er werd donderdag een dagvaarding naar de rechtbank gestuurd, daar is nu dus een datum voor.

Advocaat van beide clubs Dolf Segaar stuurde de dagvaarding. Inzet van het kort geding is allereerst de vernietiging van het huidige besluit om geen promotie en degradatie toe te passen in de afgebroken competitie.

„We willen via de rechter gedaan krijgen dat de KNVB een besluit neemt waarbij Cambuur en De Graafschap wel promoveren”, zegt Segaar. Een eredivisie met twintig clubs is dan het logische gevolg.

Het kort geding dient in Utrecht, in de rechtbank Midden-Nederland. Publiek is niet welkom bij de zitting. Een uitspraak van de rechter zal op z’n laatst twee weken na de zitting zijn.

Lees ook | Supportersactie bij SC Cambuur voor ‘rechtvaardigheid’

Cambuur en De Graafschap stonden op de directe promotieplaatsen in de Keuken Kampioen Divisie en leken zich te kunnen opmaken voor minimaal een seizoen eredivisie. Beide clubs voelen zich gedupeerd door de KNVB nu is besloten dat er dit jaar niemand promoveert of degradeert uit het betaalde voetbal en hebben daarop een spoedprocedure gestart.

Bron: LC