KNVB: SC Cambuur blijft in eerste divisie | Update met reacties

LEEUWARDEN - De KNVB heeft zojuist beslist wat er met de eredivisie en eerste divisie moet gebeuren, nu de competities vanwege de coronacrisis niet worden afgemaakt.

Er werd gekozen voor een scenario waarin Cambuur NIET naar het hoogste niveau van het betaald voetbal zal gaan, ondanks de duidelijke leidinggevende positie in de eerste divisie. 21 overwinningen in 29 speelronden gingen derhalve linea recta de prullenbak in. 

Reacties directie, hoofdtrainer en aanvoerder:

De Graaf: ,,,We hebben onze verbazing laten weten in de videochat. We moesten de beslissing op die manier vernemen. Tot op heden niks direct (telefonisch) gehoord van Eric Gudde. Wel keuze maken voor Champions League, niet voor promotie / degradatie. Voor ons is dit Champions League of niet. Hier leggen we ons niet zonder meer bij neer. Dit valt niet uit te leggen. UEFA richtlijnen in ons voordeel, stemming in ons voordeel en een duidelijke stand op de ranglijst. En toch…. alles kan kapot. Dit is een zorgelijke situatie. Alles wat in ons voordeel pleit wordt van tafel geveegd. Dit heeft een waanzinnig slecht effect op de club. Tragisch! Dit proces moet in Zeist maximaal geëvalueerd worden. We gaan toetsen wat voor kans we zouden maken om hier iets tegen te doen. Als we 1% kans hebben om hier juridisch iets aan te doen, dan laten we dat niet na.”

Henk de Jong: ,,Klote dit. Alles leek in ons voordeel. Dit is niet te rechtvaardigen. Onwerkelijk en niet eerlijk. Dít is een van de grootste schandes op sportgebied. Dit kan je niet accepteren. De woede is enorm. Dit is een dikke klap. We moeten Gudde en co allemachtig aanpakken. Dit is onrecht.”

Erik Schouten: ,,Ik begrijp er helemaal niks van. Hier zit een heel raar luchtje aan. Dat mag misschien niet worden gezegd, maar ik zeg het toch. Dit zit emotioneel erg hoog. Dit hebben we niet zomaar even verwerkt.”