Cambuur-fans: 'KNVB neem een wijs besluit, stuur ons weer naar DKV-uit!'

Op niet mis te verstane wijze hebben aanhangers van Cambuur donderdagavond laten blijken dat hun club toch echt promotie naar de eredivisie verdient.

Een groepje fans is naar Zeist afgereisd om daar bij het hoofdkantoor van voetbalbond KNVB een spandoek op te hangen. ,,KNVB neem een wijs besluit, stuur ons weer naar DKV-uit!’’, valt erop te lezen. Met DKV verwijzen de fans van Cambuur naar aartsrivaal SC Heerenveen, dat dertig kilometer verderop speelt.

Het is ondertekend door supportersvereniging Kern van Cambuur. Eerder op de dag liet voorzitter Kees Elzinga al weten dat er voor de Leeuwarders maar één uitkomst kan zijn: promotie naar de eredivisie.

Lees ook [PREMIUM] Fanclubs van Cambuur roepen op: blijf binnen en vier eventuele promotie op social media

De KNVB beslist vrijdag wat er met de eredivisie en eerste divisie moet gebeuren, nu de competities vanwege de coronacrisis niet meer worden afgemaakt. Er zijn meerdere scenario’s mogelijk. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er niemand promoveert of degradeert, of dat zowel Cambuur als De Graafschap (de nummers één en twee in de eerste divisie) wel de stap maakt naar het hoogste niveau.

Cambuur was bezig aan een uitstekend seizoen en stond elf punten voor op een plek die geen recht gaf op promotie.