Omloop van Trynwâlden 2020 afgelast

OENTSJERK - Al onze levens worden beïnvloed door de maatregelen omtrent het coronavirus. Ook de organisatie van wielerronde 'De Omloop van Trynwâlden' heeft hier mee te maken. Het bestuur heeft daardoor het moeilijke besluit moeten nemen om de wielerronde, dit jaar gepland in september, niet te organiseren.

De onderliggende motivatie van dit door het bestuur genomen besluit is als volgt:
 
  • Het is onzeker of het samenzijn van meerdere personen in september weer is toegestaan, maar we willen als organisatie ons maatschappelijk verantwoord opstellen en elk potentieel risico vermijden voor de sporters, vrijwilligers en toeschouwers;
 
  • Zonder de financiële bijdragen van onze sponsoren is dit evenement niet te organiseren.Aangezien onze sponsoren zich veelal in branches bevinden, die nu getroffen zijn door de overheidsmaatregelen, willen we geen extra financiële belasting veroorzaken voor onze sponsoren;
 
  • Om het evenement te kunnen organiseren moeten we vanaf eind mei financiële verplichtingen aangaan voor inzet van diverse personen en materieel.Als organisatie kunnen we dit risico niet dragen in het geval van latere afgelasting.

Het is voor ons allemaal teleurstellend, dat we het evenement dit jaar niet kunnen organiseren, maar gebaseerd op bovenstaande argumenten denken we unaniem, dat het de enige juiste keuze is.
 
We vertrouwen er op, dat we bij de toekomstige evenementen wel weer een beroep op een ieder kunnen doen, zodat we samen, verantwoord en gezond kunnen genieten van de wielersport.