Platform Steundekeukens voor lokale horeca

Horecaondernemers die niet zijn aangesloten bij sites als Thuisbezorgd, kunnen zich aanmelden bij het landelijke platform Steundekeukens.nl

Het idee ontstond nadat zondag 15 maart alle restaurants en caf├ęs de deuren moesten sluiten en met voorraden bleven zitten. Horecazaken begonnen soms uit nood met het aanbieden van afhaal/bezorgmaaltijden, terwijl ze niet zijn aangesloten bij de bekende maaltijdbezorgdiensten.

Een groep mensen uit Utrecht kwam op het idee om deze restaurants een platform te bieden in de vorm van Steundekeukens.nl. Hier kunnen horecazaken zich aanmelden, en consumenten zien welke restaurants tijdens de crisis zijn overgestapt op afhalen en bezorgen.

Inmiddels breidde het platform uit naar andere plaatsen in het land, zoals Leeuwarden. Tientallen zaken hebben zich al aangesloten; in Leeuwarden tot nu toe negen. Doel is, aldus de initiatiefnemers in een persbericht, om de lokale horeca te steunen en voedselverspilling tegen te gaan. Ook eethuizen uit andere steden kunnen hun keuken toevoegen. Als er genoeg zijn in een bepaalde stad, dan komt die online.