'Ludieke actie' Eurohotel Leeuwarden is tegen de regels

Het idee van Eurohotel Leeuwarden om dagelijks een vijftal stellen in een afgezonderde hotelkamer te laten dineren, druist in tegen de verordening van de gemeente.

Nu veel horecaondernemers in de huidige situatie inkomsten mislopen, ontstaan er verscheidene creatieve ideeën om alsnog iets te kunnen verdienen. Dit geldt ook voor Jochem van der Schoot, eigenaar van het Eurohotel in Leeuwarden. Maar de eigenaar kreeg nul op het rekest van de gemeente.

Lees ook | eurohotel-in-leeuwarden-moet-stoppen-met-diners-op-kamers

Ter verklaring geeft Tjalling Landman van de gemeente Leeuwarden aan dat het tegen de regels is om op deze manier allerlei maatregelen te omzeilen. „Deze activiteit is in strijd met de verordening, waarin staat dat alle eetgelegenheden en het samenkomen daarvan verboden is. Hotels hebben alleen een uitzondering, omdat hun gasten geen kant op kunnen, maar een arrangement aanbieden voor mensen om toch nog buitenshuis te eten, is in strijd met die verordening.”

De eigenaar van het hotel is zich bewust van het feit dat hij opereert in een „grijs gebied”, maar reageert desalniettemin verontwaardigd. „Voor iedereen is deze situatie nieuw en dat snap ik, maar ik mag mijn hotelgasten ook gewoon op basis van roomservice eten aanbieden, daarbij rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM.”

Van der Schoot geeft aan mogelijk met een tegenactie te komen. “Dan kom ik misschien met een aangepaste campagne.”