Leeuwarden: acht meldingen van inbraken in afgelopen weekeinde

Inbrekers hebben sinds afgelopen vrijdag in Leeuwarden, Lekkum en Koarnjum acht keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. Dat meldt de politie.

De eerste melding kwam vrijdagavond van de Martenawei in Koarnjum. Daar bleek een gebouw van de kaatsvereniging te zijn opengebroken. Of er iets is buitgemaakt is niet bekend.

Dezelfde avond en de daaropvolgende nacht kwamen er ook meldingen van pogingen tot inbraak in de D’Hondecoeterstraat en Invasiestraat. Hierbij werden deuren en kozijnen beschadigd. Bij een woning aan de Meidoornstraat lukte de poging door een schutting- en achterdeur te vernielen. Er werd in ieder geval een iPhone buitgemaakt.

Zaterdag was het raak aan de Idzerdastins. Daar werd een raam van een woning vernield waarna het huis werd doorzocht. In Lekkum werd dezelfde middag of avond ingebroken in een woning aan de Buorren, door een voordeur te vernielen. Er werd een gouden ketting ontvreemd.

In de nacht naar zondag werd in de Douwe Kalmaleane een garage opengebroken. Uit de garage werden een zwarte racefiets en gereedschap gestolen. Weer een nacht later kwam er ten slotte een melding van een inbraak in een woning aan De Gealanden in Bilgaard. Er werd onder meer een iPad ontvreemd.