Eurohotel in Leeuwarden moet stoppen met 'diners op kamers'

Het Eurohotel moet stoppen met het aanbieden van diners op kamers in het hotel. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Leeuwarden.

Het Eurohotel heeft een vijftal kamers omgebouwd tot ‘mini-restaurants’. Klanten kunnen zo’n kamer huren en krijgen dan een diner via roomservice. Contact tussen klant en bediening is er niet, aldus de website van het Eurohotel.

,,Het zou een leuke, ludieke actie worden om elke dag vier à vijf stellen hier te laten eten. Zoiets levert ons op een dag toch nog een paar honderd euro op”, zegt eigenaar Jochem Van der Schoot.

De gemeente Leeuwarden stelt echter dat het tegen de regels is om op deze manier allerlei maatregelen te omzeilen.

Van der Schoot is zich van geen kwaad bewust. „Voor iedereen is deze situatie nieuw en dat snap ik, maar ik mag mijn hotelgasten ook gewoon op basis van roomservice eten aanbieden, daarbij rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM.”

Van der Schoot wacht nu op een schriftelijke reactie van de gemeente. Mocht hun antwoord hem niet zinnen, dan beraadt de hoteleigenaar zich op een tegenactie. ,,Dan bedenk ik bijvoorbeeld een nieuwe campagne. Ook de bestaande actie zou ik kunnen aanpassen, zodat mensen bij ons kunnen slapen en dan genieten van een gratis privédiner.”

Het Eurohotel was niet het enige hotel dat ‘creatief’ met de nieuwe situatie om probeerde te gaan. Post Plaza verhuurde kamers voor dagdelen. Bijvoorbeeld om de drukte thuis even te ontvluchten of te werken. Ook dat initiatief is volgens de gemeente Leeuwarden en de Veiligheidsregio niet toegestaan en is daarom gestopt.

Volledig op de hoogte blijven? Lees het laatste nieuws via onze liveblog.