Beautybranche creatief en veerkrachtig tijdens Coronacrisis

LEEUWARDEN - De beautybranch zag er een paar weken geleden nog heel anders uit. Schoonheidssalon Inge was net genomineerd voor de Beauty Awards categorie beste schoonheidsspecialist Noord en de collega’s van Beauty Style deden mee om de prijzen in de categorie schoonheidssalon klein.

Inge (van der Meulen) van de gelijknamige Schoonheidssalon is erg teleurgesteld, maar tevens strijdbaar: ,,Net nu we in de race zitten voor de hoogste vakprijs van Nederland kunnen we ons vak niet meer uitoefenen. Een jammerlijke samenloop van omstandigheden."

Zaterdag 28 maart werd duidelijk dat driekwart van de schoonheidssalons in deze zwaar getroffen sector geen aanspraak kan maken op de zo noodzakelijke maatregel. Maar schoonheidssalons - groot en klein - laten zien dat ze creatief en veerkrachtig zijn. Nieuwe manieren worden uitgevonden om de klant te blijven voorzien van goed huidadvies door middel van seminars, nieuwsbrieven en @home facials. Want ook nu de is er een duidelijke behoefte aan goede huidverzorging.

Inge vervolgt: ,,We zitten allemaal veel meer binnen en dat maakt onze huid droger. En zelf zitten we ook niet stil in de salon. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan verbetering door onder andere online trainingen te volgen, acties op te zetten en nieuwe plannen te maken. Dat is niet uit angst om stil te blijven zitten, maar 'hands on!' Ook nu proberen we de klanten op de beste en meest veilige manier te bedienen."