Ziekenhuis Nij Smellinghe stelt planbare zorg uit

Ziekenhuis Nij Smellinghe stelt alle planbare zorg (kliniek, polikliniek, radiologie) uit tot in ieder geval 18 april. Uitzonderingen zijn bijvoorbeeld oncologische behandelingen, spoedzorg, verloskundige zorg en zorg die niet kan wachten. Daar waar mogelijk worden afspraken zoveel mogelijk omgezet naar een telefonisch consult om zoveel mogelijk patiënten te helpen.

Het ziekenhuis zegt deze maatregel te moeten nemen om de continuïteit van de acute zorg te kunnen waarborgen. Voor mensen die een afspraak hebben staan, betekent dit het volgende:

  • Wanneer mogelijk worden afspraken omgezet naar een telefonisch consult;
  • Als een telefonisch consult niet mogelijk is, worden afspraken, behandelingen of operaties uitgesteld;
  • Als de afspraak of operatie wordt omgezet naar een telefonisch consult of wordt uitgesteld, krijgen patiënten daar zo spoedig mogelijk persoonlijk bericht van.

Belangrijk om te weten: het is mogelijk dat Nij Smellinghe belt met een anoniem nummer. 

Dit besluit is genomen met het oog op een mogelijk tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen, bedden en personeel in de ziekenhuizen in Noord-Nederland. Ook de trends in andere regio's en de afgekondigde maatregelen door het kabinet spelen mee in dit besluit. 

Het ziekenhuis laat weten: ,,Wij realiseren ons dat dit een verregaande maatregel is, maar zijn er tegelijkertijd van overtuigd dat deze maatregel op dit moment noodzakelijk is om de continuïteit van de acute zorg in Nij Smellinghe en de regio te waarborgen. Het is mogelijk dat de datum tot 18 april nogmaals wordt verlengd."