Vrouw uit Leeuwarden voor duizenden euro's opgelicht via Marktplaats

Een vrouw uit Leeuwarden werd op 21 september 2019 slachtoffer van fraude via Marktplaats. Twee verdachten uit Rotterdam haalden duizenden euro’s van de rekening van de vrouw. Dinsdagavond wordt er in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak.

De vrouw had sieraden te koop aangeboden via Marktplaats en een belangstellende reageerde op haar advertentie. Terwijl de vrouw dacht gebruik te maken van de ‘gelijk oversteken-dienst’, waarmee gebruikers van Marktplaats eerlijk kunnen handelen, stuurde de zogenaamde koper haar een link van een valse website.

De vrouw vulde haar bankgegevens in op de valse website en zo konden de criminelen gelijk bij haar geld. Een paar minuten hierna stopte een man met een petje zijn auto in Rotterdam aan de Zwart Janstraat en haalde ongemerkt duizenden euro’s van de bankrekening van het slachtoffer uit Leeuwarden. Kort daarna bezocht diezelfde ‘pinner’ met een andere man een geldautomaat aan het Stadhuisplein in Rotterdam.

De beelden van de pinnende verdachten worden vanavond in de uitzending van Opsporing Verzocht getoond en verschijnen dan ook op de website van de politie. Opsporing Verzocht is vanavond te zien op NPO 1 omstreeks 20.30 uur.