Kunstkring Jirnsum oprichten

JIRNSUM - Kees Rietveld is van plan om - onder de paraplu van de Stichting Keunst & Kultuer Jirnsummertime bij voldoende belangstelling - een vereniging op te richten voor iedereen die creatief bezig is. Dat en meer in deze Doorloper.

Mijn achtergrond:
Na 47 jaar werken als decorateur, grafisch ontwerper, illustrator en visuele communicatiespecialist ben ik tien jaar geleden met pensioen gegaan. Nu vond ik dat het tijd werd om mijn creativiteit en werkervaring naar mijn eigen ideeën om te zetten. Veel van mijn tekeningen zet ik nu om in de computer zodat deze verder gedrukt of geprint kunnen worden. Recentelijk heb ik diverse ontwerpen gemaakt van schaaldieren. Hiervan heb ik zeefdrukken gemaakt. Na mijn middelbare school ben ik gaan werken als decorateur in de retail. Daarnaast heb ik vijf jaar lang de (avond)kunstacademie in Rotterdam gevolgd. In die periode heb ik veel getekend en geschilderd. In mijn werk kon ik ook altijd mijn creativiteit kwijt.

Hoe ik vanuit Rotterdam in Jirnsum kwam:
Doordat we zo’n twintig jaar in Friesland op vakantie hebben doorgebracht; eerst met de caravan aan het Sneekermeer en later met een boot door heel Friesland gevaren, vonden we het tijd om de randstad te verlaten en in Friesland te gaan wonen. Vorig jaar vonden we in Jirnsum een huis naar onze zin waar we nu wonen. Ondertussen heb ik het huis aangepast aan onze wensen en ideeën. In die korte tijd voelen we ons hier heel erg thuis en hebben leuke contacten met buren. Ook ben ik lid geworden van de vv Irnsum waar ik walking-voetbal speel waardoor onze kennissenkring enorm is uitgebreid. Natuurlijk gaan we deze zomer weer het water op, nu in ons sloepje.

Wat kunst voor mij betekent:
Door mijn opleiding en creatieve beroep ben ik altijd geïnteresseerd geweest in kunst. Kunst is voor mij: emotie, verwondering, troost, plezier, hobby en vooral een noodzakelijkheid.

Waarom ik Kunstkring Jirsnum op wil richten:
Voordat wij naar Jirnsum verhuisden zijn mijn vrouw en ik lid geweest van een kunstkring in Rotterdam en hebben daar zoveel plezier aan beleefd, dat ik zo’n vereniging ook naar Jirnsum zou willen brengen.

Het doel van de vereniging:
De onderlinge contacten tussen de beeldende kunstenaars (professioneel, semiprofessioneel en vrijetijds- kunstenaars) versterken en hen een podium geven voor hun werk. De kunstkring organiseert daarvoor regelmatig exposities.

Exposities:
De Kunstkring biedt de leden de mogelijkheid tot exposeren in Jirnsum. Door de exposities via de media onder de aandacht te brengen wordt geprobeerd om belangstellenden uit een zo’n groot mogelijk gebied naar Jirnsum te trekken.

Kunstcafé:
Maandelijks zal een leuk, gezellig en informatief kunstzinnig samenzijn worden georganiseerd. Iedereen is welkom, ook niet leden!  Een van de leden van de kunstkring geeft op deze avond een presentatie van zijn of haar werk. Ook kan een gast worden uitgenodigd om over een kunstzinnig onderwerp te spreken. Daarnaast is er veel tijd om informeel in contact te komen met andere beeldende kunstenaars.

Meer weten:
Wilt u meer informatie over deze kunstkring of wilt u lid worden of nog beter ziet u het zitten om met de oprichting in de werkgroep te zitten, stuur een mailtje naar k-rietveld@live.nl of bel mij gewoon op: 06-53586450.

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.