55-plussers Frisia op buitenlandse tournee

LEEUWARDEN - De veteranen van de voetbalvereniging LAC Frisia 1883 waren van 7 tot 12 maart weer op trainingskamp op een Spaans eiland. Was vorig jaar de sportieve verblijfplaats Mallorca, dit keer vond de activiteit plaats op Gran Canaria.

Voor de veertien spelers, in leeftijd variërend van 57 tot 74 jaar, waren er ook culturele excursies in het programma opgenomen, want de interesse gaat bij deze groep verder dan alleen de bal. Er was verder voldoende vrije ruimte om het verloren gegane vocht tijdens de trainingspartijen weer aan te vullen. 

De Leeuwarder organisatoren Marco Slof en Peter Coenen hadden vooraf gemeld dat LAC Frisia 1883 tot één van de oudste verenigingen in Nederland behoorde. De attente coördinatoren ter plaatse hadden die mededeling wel erg letterlijk opgevat, want op het vliegveld stonden bij aankomst uit voorzorg extra hulpmiddelen zoals enkele rollators klaar. 

Het trainingsveld in Playa des Inglés bestond uit een uitstekende -echte- grasmat, met een golfbaan zo ongeveer de enige groene delen op het eiland. Het effect van het intensieve trainingskamp kon helaas niet direct gemeten worden omdat bij thuiskomst de sportparken -in verband met het Coronavirus- tot nader order waren gesloten.

Op bovenstaande foto staan (onder): Jelle Hoekstra, Henk Jan Trip, Otto von Ende, Willem van der Meulen, Peter Coenen, Hans Baudet, Siep Stelpstra en (boven) Henk de Vries, Folkert de Vries, Marco Slof, Herman Wassenaar, Jan Hospes, Sieds Rienks, Harry van der Meulen.