Ritmische gymnastes OBQ-DFS domineren wederom

OOSTWOLD - De ritmische gymnastes van OBQ-DFS uit Leeuwarden-Franeker en Burgum kwamen ijzersterk voor de dag bij de tweede plaatsingswedstrijd ritmische gymnastiek tweede divisie van het district Noord-Nederland.

Komende week zal bekend worden wie zich geplaatst hebben voor de finale van district Noord en voor het Nederlands kampioenschap.

De ritmische gymnastes van OBQ-DFS wonnen maar liefst 27 medailles. De oogst bestond uit 10 keer goud, 12 keer zilver en 5 keer brons, en zelfs viermaal werd het volledige podium bezet.

Bij de senioren duo's met hoepel ging het goud naar Baukje Post en Arjanne Jansma, het zilver naar clubgenoten Nadine Hoitinga en Kirsten de Weerd, en het brons naar Nadine Hoitinga en Laura Heijmans.

Bij de prejunioren ook een 1-2-3 voor OBQ-DFS, met goud voor Alissa van Vliet en Maaike Tijpens, zilver voor Marit Rienks en Gusta Witzenburg, en brons voor Larissa Zwerver en Judth Dorgelo.

Bij de junioren individueel lieten de gymnastes een bal en een knotsoefening zien. Seraya Broersma won het goud voor clubgenotes Martha Prins en Veerle Tuinema die respectievelijk tweede en derde werden.

Ook bij de prejunioren met touw was het gehele podium voor OBQ-DFS, met goud voor Elin Stam, zilver voor Maaike Tijpens en brons voor Elja Draaisma. De andere gouden plakken voor OBQ-DFS werden gewonnen door Brecht Joustra (mini's), Nina van der Vliet (benjamins), Fardau Bakker (geboortejaar 2008), Rixt Olthof (2003-2004) en Baukje Post (senioren). Het duo Veerle Tuinema en Femke Del Grosso veroverde goud bij de juniorenduo's met hoepel.