Koploper SC Cambuur blijft zeges aaneenrijgen

WIJDEWORMER - SC Cambuur boekte maandagavond de zevende overwinning in successie. De geel-blauwen waren op het AFAS Trainingscomplex duidelijk te sterk voor laagvlieger Jong AZ: 0-3.

Het was alweer de 21ste competitiezege van dit seizoen voor de manschappen van trainer Henk de Jong.

Wedstrijdverloop

De Leeuwarders begonnen sterk. In de openingsfase vielen dan ook meerdere kansen te noteren. In de negentiende minuut opende Robert Mühren, op aangeven van Calvin Mac-Intosch, het bal: 0-1. Het was alweer de 25ste competitietreffer van de topschutter. Voorts zochten beide teams naar de aanval, maar bleven de geel-blauwen duidelijk de bovenliggende partij. In de 35ste minuut werd de marge verdiend verdubbeld. Mühren (assist Mees Hoedemakers) schoot zijn 26ste van het seizoen tegen de touwen: 0-2. Drie minuten voor de pauze kwam Cambuur goed weg toen de bal in de doelmond bleef hangen en zelfs tegen de paal ketste.

Zonder wijzigingen werd aan de tweede helft begonnen.

Na de rust veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. De thuisclub deed weliswaar iets meer mee - mede doordat de Leeuwarders op het oog iets minder verzorgd waren aan de bal - maar stichtte nauwelijks gevaar. De betere kansen, zij het minder riant dan voor de pauze, waren voor de manschappen van trainer Henk de Jong. Het extra venijn zat in de staart. In de voorlaatste minuut zag Delano Ladan een kopbal gekeerd op de doellijn. Het bleek een voorbode van wat nog zou komen, want in de toegevoegde tijd bepaalde Michael Breij de eindstand op 0-3. 

Reacties na afloop

Mees Hoedemakers: ,,Ik werd uit voorzorg gewisseld. Mijn enkel verstijfde en het lukte niet om het eruit te lopen. Stelt verder weinig voor. We waren geen moment ongerust over deze wedstrijd. Dat andere teams hier punten hadden verspeeld, hield ons totaal niet bezig. Dat De Graafschap hier verloor, daar deden we dus helemaal niks mee. Wij zijn Cambuur. Volgens mij had ik vandaag wel een leuke assist. De steun van de supporters was geweldig. Voelde dankzij hen als een thuiswedstrijd." 

Henk de Jong: ,,We speelden als een waardig koploper. Zege was geen moment in gevaar, enige verwijt is misschien dat we de wedstrijd voor rust al helemaal hadden moeten beslissen."

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers ('76 Akoy), Maulun, Jacobs, Breij, Mühren ('84 Ladan), Oratmangoen ('74 Antonia)

Karakteristieken

Uitslag: 0-3 (0-2)

Scoreverloop: 0-1 Mühren ('19), 0-2 Mühren ('35), 0-3 Breij ('90+3)

Scheidsrechter Edgar Bijl gaf geel aan Goudmijn (Jong AZ) en Maulun, Schmidt (SC Cambuur). 

Aantal toeschouwers: 700

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut