Nederlands kampioenschap shorttrack voor junioren in Elfstedenhal

LEEUWARDEN - Het NK shorttrack voor junioren wordt zaterdag 7 en zondag 8 maart georganiseerd in de Elfstedenhal. Rond de negentig shorttrackers uit Nederland tussen de twaalf en achttien jaar binden met elkaar de strijd aan.

Zaterdag vanaf 13.05 uur gaat de strijd los met de gemengde relay gevolg door de dames en heren relay.

Om 14.19 uur begint de 1000 meter voor de C junioren en wordt aansluitend de 1500 meter voor de B en A junioren gereden. Na de finaleritten volgt om 17.40 uur de finale van de relay. De relay is één van de spectaculairste onderdelen van het shorttrack.

Zondag start de strijd om 10.00 uur met voor alle rijders een 500 meter en in het middagprogramma de 777 meter voor de C junioren en de 1000 meter voor de B en A junioren.

Om 16.53 uur zal de ontknoping volgen wie zich Nederlands kampioen shorttrack mag noemen met de bloedstollende superfinales.

Trias shorttrack heeft een heel groot aantal leden aan de start staan waaronder ook de nodige kanshebbers voor eremetaal. Kanshebbers zijn onder andere de Jens Van 't Wout, Bryan Van Riet, Hessel van Berkum, Niels Bergsma, Broer en zus Kingma en Jenning de Booy die eerder dit seizoen al de jeugd olympische spelen reed.

Net als vorig jaar zullen de blokjesleggers bestaan uit leden van het Nationale Team Shorttrack. Nu het WK shorttrack in Zuid-Korea niet doorgaat zullen de leden van het nationale team op het ijs staan om de blokjes en het ijs voor de junioren NK te verzorgen.