V en K verovert meerdere Friese turntitels

KOUDUM - De strijd om de Friese titels van 'Turn on Tour' werd afgelopen zaterdag georganiseerd in een bomvolle sporthal in Koudum.

Op vijf levels, en in verschillende leeftijdsklassen deden zowel talentvolle jongens als meisjes een gooi naar eremetaal.

Bij de mini’s level 10 vielen met name de twee aankomende talentjes van V en K op: Feline Douma en Lisse Bloemert. Voor Lisse was er brons en Feline won met grote voorsprong de Friese titel.

Sanne Bakker turnde bij de mini's level 9 een zeer strakke vierkamp en pakte met ruime voorsprong de titel. Bij de instappers level 9 wist Novia Adao Jose brons te bemachtigen.

Ook bij de senioren C6 werd een titel veroverd. Na een spannende strijd ging het goud naar Esmee Wienema en viel Amira el Mansouri zilver ten deel. Bij de instappers op dit level lieten Beatrix Adom Sabah en Indy Fenema hun concurrentes achter zich. Beatrix won de titel en het zilver ging - met slechts 0,1 punt verschil naar Indy.

Bij level C7 miste Lynn Droogsma de titel op slechts 0,05 punt en nam dus zilver mee.

Bij de instappers C8 waren eveneens podiumplaatsen; Janne Massaro pakte zilver en Luna Tran brons. Bij de pupillen op dit level kwamen twee jongens in actie, en met succes! Hidde Jager was goed voor zilver en Leon Been sleepte brons uit het vuur.

Tot slot was er ook nog succes op de levels B7 en B8. Joanne Wimmenhove pakte zilver bij B7. Bij B8 wonnen zowel Emeli Douma als Hanna van Daalen het zilver.