Doorloper | Leven toevoegen aan de dagen

LEEUWARDEN - De Doorloper van deze week staat in het teken van het RopaRun Team Friesland. Het team bestaat uit meerdere lopers en een flink aantal begeleiders. Zij zetten zich met elkaar in voor het goede doel: geld inzamelen ten behoeve van terminale patiënten.

Algemene informatie:
De Roparun is de langste non-stop estafette loop ter wereld. Dit jaar lopen we met ons team van Bremen naar Rotterdam, over een afstand van circa 520 km. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers, die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen - in ongeveer 45 a 50 uur, non-stop, dag en nacht - oftewel meer dan anderhalve marathon! Een team van fietsers, chauffeurs, masseurs en cateraars ondersteunt de lopers. Dit is een uniek avontuur. Op bovenstaande foto staan teamleden Bert Baanstra, Luc Bakker, Thijs Hoekstra, Aukje Valkema, Helga de Ruiter, Ank Jonker, Monique Medema, Janke Visser, Marten Jongschaap, Anneke van der Meer, Annemarie de Jong, Edwin Bakker, Monique Krol en Petra Pol. Koen Bakker, Ramon Jongschaap, Bram Jongschaap, Gerrit Klopstra en Oeds Hiemstra ontbreken op de foto.

Wat ons als team bindt:
Saamhorigheid; een Roparun-team is een samensmelting van verhalen en ervaringen van alle teamleden. Samen aan de start, samen over de finish, om op deze prachtige manier geld in te zamelen voor terminale patiënten. 

Ons motto:
Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar vaak geen dagen kunnen worden toegevoegd aan het leven. 

Feestjes bouwen we:
Als we over de finish zijn gekomen in Rotterdam. Maar we organiseren zelf ook een feestavond op 18 april om sponsorgeld op te halen en een bingomiddag op 8 maart. De locatie daarvoor is Café de Stee aan de Stationsweg. Houdt onze social media kanalen in de gaten voor meer informatie hierover.

Het mooiste uitje dat we hebben ondernomen, was:
Dat is ieder jaar weer de laatste editie die we hebben meegedaan, en dat wordt de komende editie natuurlijk ook weer!

De laatste keer dat we met elkaar goed lachten, dat was:
Tijdens een gezamenlijke inzamelingsactie. Acht uren lang oliebollen inpakken met bijna het hele team. Muziekje aan en verstand op nul.

En dat we flink baalden:
Dat moment moeten we nog meemaken.

Leeuwarden is voor ons:
De uitvalsbasis voor het team. Op enkele leden na komen we allemaal uit Leeuwarden. Op 1 maart gaan we dan ook vanuit Leeuwarden onze eerste gezamenlijke training van vijf uren lopen.

Het mooiste van Leeuwarden is:
De enorm gezellige sfeer rondom evenementen. Leeuwarden leeft en bruist. Dat was ook weer mooi te zien tijdens Carabosse. De legacy van CH2018 bestaat ook voor een groot deel uit het enthousiasme van de Leeuwarders die zo’n evenement weer omarmen.

We hopen met z'n allen door te gaan tot:
Pinksteren 2020. De Roparun is ieder jaar in het Pinksterweekend. Dit jaar dus van 30 mei tot 1 juni 

Wil je ook bij ons team?
We zijn nog op zoek naar enkele mensen voor de catering en masseurs. Je kunt je hiervoor aanmelden bij onze team-captain Edwin op telefoonnummer 0651104442.

We kunnen niet zonder:
Team Friesland kan de Roparun niet zonder sponsoren realiseren. Wij zijn dan ook op zoek naar sponsoren die of het team financieel willen steunen, of goederen beschikbaar willen stellen. Een combinatie van beide zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn. Doneren kan via onze internetpagina: roparun.nl/nl/teams/alle-teams/#/teams/212

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.