Jelte IJpma verovert goud namens Judoschool Hensema

KOLLUM - De Noordelijke kampioenschappen voor judoka's tot twaalf jaar werden afgelopen zondag in Kollum georganiseerd. Judoschool Hensema betrad de tatami met vier talenten, en niet zonder succes.

Jelte IJpma, die pas is overgestapt naar de gewichtsklasse tot 42 kg, kwam - op papier - een paar kilo’s tekort. Maar dat hij minder massa in de strijd kon brengen was beslist niet terug te zien op de tatami (judomat). Jelte grossierde zowel in de voorrondes als in de finalepoule in zeges op ippon (vol punt). Hij kreeg tegen de uiteindelijke nummer twee weliswaar een waza-ari tegen, maar op basis van het totaal aan wedstrijdpunten pakte hij toch de titel in Kollum. 

Joas Algra begon licht geblesseerd aan het toernooi in de klasse tot 38 kg, maar wist na een verliespartij toch een aantal partijen te winnen. Net voor de finales raakte Joas uit het toernooi, wat wel weer perspectief biedt voor volgend jaar.

Ilse Bosma en Féline Bos kwamen helaas iets tekort, maar aan strijdlust ontbrak het zeker niet. De tegenstanders van deze dames kregen het beslist niet cadeau en Sensei Hensema was dan ook zeer tevreden over de getoonde inzet. Ilse en Féline nemen een mooi stukje ervaring mee naar de volgende toernooien.