OrangeGas Capitals Leeuwarden bereikt kwartfinales bekertoernooi

LEEUWARDEN - OrangeGas Capitals Leeuwarden moest gisteravond vol aan de bak om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. In de Elfstedenhal zetten de Leeuwarder ijshockeyers in overtime Nijmegen Devils aan de kant.

Uit in Nijmegen werd met 6-4 verloren, wat betekende dat thuis met minimaal drie goals verschil gewonnen diende te worden.

In de reguliere zestig minuten was de stand, dankzij goals van Tycho Houben (tweemaal) en David Bartos, in de best-of-two gelijk getrokken: 3-1. Dus volgde er een noodzakelijke overtime. Na 4.44 scoorde David Bartos, op aanreiken van Dylan Foks en Toby Meijer, zijn tweede en tevens winnende goal: 4-1. Capitals goalie Nadia -The Wall- Zijlstra vervulde eveneens een glansrol. Nadia stond haar mannetje en wist het team in de race te houden voor deze prachtige overwinning! 

Vandaag reist de Leeuwarder ijshockeytrots meteen door naar Amsterdam, waar om 18.00 uur aan the-best-of-three van de kwartfinales wordt begonnen. De return is zaterdag 22 februari om 20.00 uur in de Elfstedenhal.