Asieldier van de week | Safira

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Safira, een echte black beauty van vijf jaar jong.

Ze is een jonge bonk energie die graag actief bezig is. Haar baasje is geëmigreerd naar het buitenland en Safira kon niet mee. Enorme pech voor Safira dus. Erg zonde, want Safira is een dikke knuffel voor de mensen die gek zijn op haar. Wat dat betreft is ze een allemansvriend. 

Ze vindt het prachtig om een spelletje te doen en samen met de baas bezig te zijn. Soms kan ze daarin wat doorschieten en een beetje lomp worden. Maar dat past ook wel bij het ras. Hier in de opvang gaat ze met alle vrijwilligers mee voor een wandeling. Als je deze knuffelaar kent is ze echt het liefst continu bij je in de buurt. Haar mensenliefde trekt ze ook door naar kinderen, die vindt ze net zo leuk. Hier komt haar actieve inborst en wat lompe gedrag wat meer om de hoek kijken: ze botst een kind wel zomaar omver. Voor de meeste kinderen een reden om haar een beetje spannend te vinden. We raden daarom ook aan om haar niet bij jonge/kleine kinderen te plaatsen.

Andere dieren zijn niet haar ding. Ze heeft een hekel aan honden die meteen op haar af komen, en haar beste verdediging is dan de aanval. Haar laatste baasje hield daar heel goed rekening mee en dan is Safira prima uit te laten. Zorg er voor dat andere honden niet bij haar komen en dan is alles in orde tijdens de wandeling. Omdat ze een tijdje terug toch aan de lijn een aanvaring heeft gehad met een loslopende hond, laten we haar alleen uit met een muilkorfje. Dat vindt ze zelf geen probleem, en zo houden we de eventuele ongeleide loslopende projectielen ook veilig.

We plaatsen haar daarom niet in een huishouden waar al honden of andere dieren aanwezig zijn. Verder omschrijft de eigenaar haar als een lieve, aanhankelijk, speelse, actieve hond die goed zindelijk is, de basiscommando’s kent en in de bench even alleen thuis kan zijn (niet los in huis).

Safira verdient een goede plek waar ze nu echt eens even helemaal thuis kan zijn. Ze is een schat van een hond en je allertrouwste vriendin. Ze
is ontzettend lief en knuffelt heel graag met je. Het leven in de kennel is dan ook best pittig en alleen voor haar.

Mocht u interesse hebben in Safira of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl. 

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel. De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.