STORMRAM meets the Fringe in De Harmonie

LEEUWARDEN - STORMRAM meets the Fringe keert op vrijdag 21 februari terug in Stadsschouwburg De Harmonie. Noordelijke collectieven die zich verenigen onder de noemer STORMRAM slaan de handen ineen met het Amsterdam Fringe Festival.

Deze samenwerking resulteert in een explosieve avond boordevol voorstellingen en performances van vernieuwende jonge makers. 

STORMRAM bestaat uit drie Noordelijke collectieven: Illustere Figuren, Heksenhamer en HOMSK. Een avond georganiseerd door deze collectieven is geen doorsnee theateravond. Een publiek dat netjes zit te wachten tot de voorstelling begint, is hier niet aan de orde: muziek theater en performances vliegen je om de oren vanaf het moment dat je binnenkomt. De makers kenmerken zich door hun absurditeit en de tomeloze energie om vernieuwend theater te maken. 

Stormramcollectieven presenteren eigen werk en nodigen makers uit waar zij warm van worden. Zo is deze editie onder meer Tristan Visser te gast. Tristan Visser is een geluidskunstenaar en muzikant die tijdens de editie in De Harmonie zijn nieuwste film ‘Onder Water’ laat zien. Daarnaast is ook de performance Broadcast Interruptions geprogrammeerd, een samenwerking tussen het NNT en de Noorderlingen. 

De Stormram-leden zijn zelf te zien met de band Hilbrandt en de voorstelling ‘Mijn Augustus’. Hilbrandt (kunst- en muziekcollectief Heksenhamer) roept door middel van hun concert een fictieve religie in het leven die radicale stilstand predikt. ‘Ravijn’ is een theatervoorstelling vermomd als popconcert. 

Tim Verbeek (van theatercollectief Illustere Figuren) speelt ‘Mijn Augustus’. In dit theatrale reisverslag onderzoekt Tim hoe keizer Augustus ruim 2000 jaar na zijn dood ook zijn leven nog beïnvloedt. ,,Mooi werk en permanent onderhoudend hoe Verbeek zo'n imperiale historie aan persoonlijke sores verbindt", aldus Dagblad van het Noorden. 

Het Amsterdam Fringe Festival presenteert hun winnaars ‘Great People’ en ‘Volgende week zondag’ van vorig seizoen. En tot slot hebben de Stormrammers electro-poëzie gevraagd de avond passend af te sluiten. Wederom geen gangbare keuze: denk aan dansbare electronische pop gecombineerd met een poëet die hier absurde teksten overheen schalt. 

Stormram vindt plaats op vrijdag 21 februari om 19.30 uur in De Harmonie. Meer informatie en kaarten via de website: harmonie.nl