Koploper SC Cambuur verslaat ook Almere City FC

ALMERE - SC Cambuur boekte vrijdagavond de vierde overwinning in successie. In het Yanmar Stadion waren de geel-blauwen krap aan te sterk voor De Zwarte Schapen: 0-1.

Het was alweer de achttiende competitiezege van dit seizoen voor de manschappen van trainer Henk de Jong.

Wedstrijdverloop

De Leeuwarders namen aanvankelijk duidelijk het initiatief. Grote mogelijkheden vielen in de openingsfase niet te noteren. In de twintigste minuut speelde doelman Joshua Smits de bal zomaar recht in de voeten van Jarchinio Antonia. De Cambuuraanvaller schrok kennelijk zo van de enorme plotselinge kans, dat hij de bal opzichtig naast het vrijwel lege doel plaatste. Voorts kakte de wedstrijd meer en meer in en gebeurde er nagenoeg niets (spannends) voor beide goals. 

Zonder wijzigingen werd aan de tweede helft begonnen.

Almere City FC toonde de meeste dadendrang vlak na de spelhervatting. De Leeuwarders kwamen in de 58ste minuut echter als eerste tot een riante mogelijkheid. Uit een counter, opgezet door Ragnar Oratmangoen, haalde Giovanni Korte - op aangeven van Antonia - de trekker onverbiddelijk over: 0-1. Na ruim een uur spelen maakte Issa Kallon (hersteld van een hamstringblessure) zijn rentree. Hij verving doelpuntenmaker Korte. In de 66ste minuut voorkwam Sonny Stevens, middels een prima redding bij de eerste paal, een snelle gelijkmaker. In de 71ste minuut onderscheidde Stevens zich opnieuw door Anass Ahannach - hij probeerde het met een listige hakbal - het scoren te beletten. De thuisclub voerde de druk flink op in de slotfase, maar de geel-blauwen hielden het hoofd koel en stapten met een driepunter het veld af in het Yanmar Stadion. 

Opstelling SC Cambuur

Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Oratmangoen ('79 Van Ewijk), Breij, Antonia ('83 Van der Kaap), Mühren, Korte** ('63 Kallon)

**Giovanni Korte maakte na een aantal maanden blessureleed zijn rentree in de basis, omdat Mitchell Paulissen tijdens de warming-up een hamstringblessure opliep. Paulissen is meerdere weken uitgeschakeld.

Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 0-1 Korte ('58)

Scheidsrechter Van der Laan gaf geel aan Verheydt, Loen, Balker, Boymans (Almere City FC) en Kallon (SC Cambuur). 

Aantal toeschouwers: 2840

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut