Cambuur-trainer De Jong moet puzzelen vanwege fikse tegenvaller tijdens training

LEEUWARDEN - SC Cambuur speelt vrijdag een uitduel tegen Almere City FC. In het Yanmar Stadion wordt om 20.00 uur afgetrapt.

De geel-blauwen waren eerder dit seizoen (17 november 2019, red) in eigen stadion met 3-1 te sterk voor De Zwarte Schapen. 

Trainer Henk de Jong over het uitduel van morgenavond tegen de nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie: ,,Heel vervelend dat Robin Maulun in de laatste seconde van de training aan zijn enkel geblesseerd raakte; dat zag er niet goed uit. Ik moet nog na gaan denken over hoe we dit op gaan vangen. Ik kan wel zeggen dat Doke Schmidt weer in de basis staat, omdat Milan van Ewijk aangaf dat het - uit voorzorg - beter was dat er even op hem moest worden gepast. Milan zit wel op de bank. Ik kan morgen - er is gelukkig ook positief nieuws - weer over Issa Kallon beschikken."

Ziekenboeg
Jordy van Deelen (knie) is nog twee maanden uitgeschakeld.  Stanley Akoy (knie/hamstring) staat een maand aan de kant. Jamie Jacobs (hamstring) en Sven Nieuwpoort (bovenbeen) sluiten volgende week aan bij de groep. De ernst van Robin Maulun zijn kwetsuur is - vooralsnog - onduidelijk.

'Op scherp'
Calvin Mac-Intosch moet bij een volgende gele kaart een duel schorsing uitzitten.

Arbitrage
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Van der Laan.

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut