Het Wijde Groen in Galerie Roos van Tudor

LEEUWARDEN = In Galerie de Roos van Tudor aan de Eewal 47/49 is tot en met 22 maart de groepstentoonstelling Het Wijde Groen te zien.

Deze samengestelde tentoonstelling is een ode aan het landschap. Het is voor de hand liggend dat de werken van de Franeker kunstenaar Abe Gerlsma (overleden 2012) hierin uitgebreid vertegenwoordigd zijn. Het Friese landschap was zijn geliefde onderwerp. Van zijn hand zijn er verschillende olieverfschilderijen en etsen te zien.

De getoonde werken zijn verder een brede keuze uit de schilderijen van oude meesters zoals Johannes Elsinga, Andries van der Sloot en Wiebe Knobbe, de nieuwe moderne abstracte werken van Francoise Stoop, Karin Mennen, grafiek van Kristin Stobbink en foto’s van Maartje Roos en zorgen voor een verrassende kijk op het landschap. Bronzen en keramische beelden van onder andere Renée Marcus Janssen maken de expositie compleet.

Nieuw in de galerie zijn de foto’s van Maartje Roos. Zij maakt geen foto’s, ze creëert beelden, schilderachtige beelden. Haar fotografie is geen exacte weergave van de werkelijkheid, maar een uit fotografische beeldelementen opgebouwde constructie van wat zij met de foto wil vertellen. Identiteit, natuur en historie is een terugkerend thema in haar werk. Voor deze tentoonstelling zijn haar Landschapswerken geselecteerd. Op zaterdag 29 februari vanaf 15.00 uur geeft zij in de galerie een lezing over haar werk.

De Roos van Tudor is open: donderdag en vrijdag 13.00 - 17.00 uur zaterdag 11.00 - 17.00 uur.

info@roosvantudor.nl

www.roosvantudor.nl