Inez Timmer in première met Natural Woman

Tytsjerk - Inez Timmer speelt zondag 23 februari vanaf 15.00 uur in Dorpshuis Yn’e Mande in Tytsjerk de première van haar nieuwe programma Natural woman, Songs from the 70’s.

Inez Timmer heeft het programma samengesteld naar aanleiding van haar tv-optreden bij The Voice Senior afgelopen september. Ze koos daarbij uit haar ‘bucketlist’ met nummers uit de jaren ‘70. De liedjes worden omlijst door een portie nostalgie en persoonlijke herinneringen.

Voice Senior

Inez Timmer slaat met haar nieuwste show een bewogen pad in. Na de enthousiaste reacties van het publiek en van coach Angela Groothuizen bij The Voice Senior schreef ze het theaterconcert Natural Woman. Gebaseerd op een muzikaal veelbewogen decennium in de 20ste eeuw en op herinneringen aan haar jeugd.

Inez Timmer neemt het publiek mee terug in die tijd met haar 'bucketlistsongs' van onder andere Carole King, Carly Simon, Dusty Springfield, Paul Simon en Stevie Wonder. Daarbij wordt ze begeleid door Peter van der Zwaag op piano, keyboard, accordeon en zang en Ytzen Peterson op gitaren, bas en zang.

Irolt

De voormalige frontvrouw van de Friestalige folkgroep Irolt staat al ruim 40 jaar als actrice, zangeres en theatermaakster op de planken. Ze heeft in Duitsland, Oostenrijk en Nederland in meer dan dertig musicals gespeeld en bevoer als multi-artieste op cruiseschepen de zeven wereldzeeën. De all-round vakvrouw trad in Straatsburg op met het Metropole Orkest en de musical De Klokkenluider van Notre Dame bracht haar naar New York.

Sinds 2012 geeft ze concerten en acteert ze in intieme en gevarieerde theatervoorstellingen. Afgelopen voorjaar schitterde Inez als Mme Armfeldt in A Little Night Music; een productie van de Nederlandse Reisopera. Deze rol leverde haar een nominatie op in de categorie Beste vrouwelijke bijrol. Kortom: een volwaardige artieste met een prachtige natuurlijke uitstraling, een schat aan artistieke ervaring en gezegend met een gouden stem.

Sprankelend

Angela Groothuizen: ,,Inez is een boeiende artiest. Ze heeft een prachtige geschoolde stem en als zij op de bühne staat kan je niet om haar heen. Een sprankelende persoonlijkheid, die haar muziek door een mooi verhaal verweeft. Inez maakte een diepe indruk bij de Blind Auditions van de Voicesenior op RTL4. Als coach van TeamAngela kon ik alleen maar met bewondering naar haar kijken en luisteren. Er was niet veel te ‘verbeteren’.’’

Voor de première in Dorpshuis Yn’e Mande zijn kaarten te reserveren bij culturelecommissietytsjerk@outlook.com

Voor meer speeldata zie www.theaterineziatief.nl