Slieker vertoont premièrefilm met hoofdrol Herman Finkers

LEEUWARDEN - De beentjes van Sint Hildegard, een film in de categorie komisch drama, geregisseerd door Johan Nijenhuis (Nederland, 2019), is binnenkort te zien bij Slieker.

Jan (Herman Finkers) is 35 jaar getrouwd met Gedda (Johanna ter Steege). Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken, is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In deze, vrijwel volledig Twentstalige film geschreven door Herman Finkers, is de vraag hoeveel liefde eigenlijk te veel is en hoeveel vrijheid jij en je partner willen én nodig hebben.

De film duurt ruim honderd minuten en is te bekijken op de volgende tijdstippen: donderdag 13 februari om 14.45 uur, vrijdag 14 februari om 16.00 uur, zaterdag 15 februari om 13.15 uur, zondag 16 februari om 11.30 en 20.00 uur, dinsdag 18 februari om 13.15 uur en woensdag 19 februari om 13.15 uur.    

Kijk voor meer informatie en speeldata van andere films op de website: www.sliekerfilm.nl