Fantastisch turnweekend voor GVL

LEEUWARDEN - Gymnastiekvereniging Leeuwarden (GVL) boekte het afgelopen weekend zowel in Dalen als in Franeker mooie successen.

Dalen

Amber Faber kwam zaterdag 8 februari in actie in Dalen, waar de tweede plaatsingswedstrijd werd gehouden voor Noord-Nederland in de derde divisie. Nikeè Feitsma en Tessa van der Vliet moesten zondag 9 februari aan de bak. Amber, Nikeè en Tessa proberen zich te plaatsen voor de halve finale van het Nederlands kampioenschap.

Amber, uitkomend bij de junioren in D niveau, liep all round plaatsing mis. Amber plaatste zich wel voor de toestelfinales, de toestellen brug en sprong.

Tessa en Nikeè turnden werkelijk fantastisch bij de pupillen 1 Nationaal 3, waar het deelnemersveld uit liefst 23 turnsters bestond. Het lukte de meisjes om meerdere keren de hoogste scores te halen. Er zaten zelfs uitschieters bij tot in de 13 punten, wat uniek is te noemen. Het eindresultaat was dan ook meer dan geweldig. Nikeè won goud en Tessa zilver. 

Franeker

Zaterdag werd er ook geturnd in Franeker, in sporthal de Trije. De organisatie van de wedstrijd was in handen van GVL. De meisjes die hier in actie kwamen, turnen in de verplichte oefenstof, in wedstrijdgroep twee en drie. Het succes was enorm! Er gingen zeventien (!) medailles mee naar Leeuwarden. 

De medailleoogst was als volgt:

Goud
Eden Lynn Den Belder (pre instap 2 D5)
Shanice IJpelaar (instap D3)
Isabel Postma (instap D2)
Daphne Tienstra (pupil 2 LD4)
Falicia Huong (jeugd 1 D2)

Zilver
Elise de Beurs (pre-instap 2 D2)
Ranomi Paassen (pre instap 2 D5)
Austeja Kuisyte (instap D3)
Jayda Uijen (pupil 1 LD4)
Ella Ganzevoort (instap D2)
Sadé Illic Jansen (pupil 1 D2)
Marcella Huisman (pupil 2 LD4)
Kirsten Leever (pupil 2 D2)

Brons
Amarens Kok (pre-instap 1 D5)
Pien Hulshof (pre-instap 2 D4)
Lina van der Veen (instap D3)
Phaedra Grijpma (pupil 1 D2)