Sander Hart vanaf aankomend seizoen nieuwe trainer sc Leovardia 1

LEEUWARDEN - De hoofdmacht van sc Leovardia zal met ingang van het nieuwe seizoen worden getraind door Sander Hart. De dertigjarige Hart wordt daarmee de opvolger van James Docherty, die bezig is aan een succesvol seizoen waarin sc Leovardia in de derde klasse B van het zaterdagvoetbal ongeslagen lijstaanvoerder is.

Hart is geen onbekende aan 'het Kalverdijkje Noord'. Hij startte drie seizoenen geleden als trainer van sc Leovardia JO19-1. Na tussentijds de UEFA B trainerscursus te hebben afgerond is Hart sinds het begin van deze voetbaljaargang trainer van het tweede van sc Leovardia, een team dat eveneens een aansprekend seizoen beleeft en op dit moment koploper is in de reserve tweede klasse A. Hart is verheugd over de kans die hem nu wordt geboden: ,,Een prachtkans om te kunnen werken met een talentvolle groep waar nog veel meer uit te halen is. Voor mij een uitdaging, maar ook een bevestiging, want het is mooi om te ervaren dat de technische leiding van sc Leovardia dit vertrouwen in mij stelt." Hart verwacht trainer te worden van een deelnemer aan de tweede klasse van het zaterdagvoetbal: ,,Je mag toch aannemen dat het eerste gaat promoveren en dan gaan we kijken welke rol we kunnen spelen op dit hogere niveau."

Logische keuze

Bestuurslid technische zaken Fedde Booij beschouwt de aanstelling van Sander Hart als een logische keuze: ,,Als vereniging willen we niet alleen voetballers opleiden maar ook trainers. Dat lukt bij de jeugd al heel aardig en de aanstelling van Hart als hoofdverantwoordelijke past bij onze opleidingsvisie. Hart past verder uitstekend in het profiel dat we voor ogen hebben. Hij is ambitieus, heeft een eigen mening en een buitengewoon goed analytisch vermogen. De spelers van de eerste selectie zijn inmiddels ingelicht en reageerden positief. Omdat Sander relatief jong is willen we hem in de persoon van Johan Grootte - die ook na dit seizoen aan sc Leovardia verbonden blijft - een klankbord geven."

Voetballer

Voor Sander Hart lijkt met zijn aanstelling als trainer van de eerste selectie van sc Leovardia  een einde te komen aan zijn loopbaan als speler. Een loopbaan die begon bij Rood Geel waar Hart tien jaar in de jeugd actief was. Na vervolgens drie jaar in de jeugdopleiding van SC Cambuur te hebben gevoetbald speelde Hart als senior voor Rood Geel, Stiens en zijn huidige club MKV. Hier maakt hij deel uit van het eerste, maar Hart verwacht bezig te zijn aan zijn afscheidstournee op het hoogste niveau: ,,Trainen lukt met ingang van het nieuwe seizoen nog maar één keer per week en ik denk dat ik daarom voetballend een stapje terug moet doen."