Herman van Veen viert 75ste verjaardag in De Harmonie

LEEUWARDEN - Herman van Veen blaast dit jaar 75 kaarsjes uit, en dit doet hij geheel in stijl! Hij viert zijn verjaardag namelijk op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart in Stadsschouwburg De Harmonie.

In 75 ‘Dat kun je wel zien dat is hij’ kun je de oude vertrouwde Herman verwachten. De voorstelling zit vol met een prachtige combinatie van muziek, zang en ruimte voor humor. Dit allen gepaard met een lach en een traan.

Programma
,,Vandaag een jaar geleden vroeg iemand van het theater mij of ik al wist wat wij zouden komen spelen", zegt Herman. ,,Jee, dacht ik, dat hangt van zo veel af. Hoe toekomstbestendig kan op mijn leeftijd zo’n aankondiging zijn? Het gaat immers altijd anders dan je denkt, ook als je denkt het zal wel anders gaan dan je denkt, dan gaat het toch nog anders dan je denkt. Zoals Judith, een vriendin, laatst op een feestje zei. Al zeker weet ik wel, als alles gaat zoals ik hoop, versieren we een stoel, want ik word vijfenzeventig. Net zo oud als de langst gewapende vrede in onze Lage Landen ooit. Dus zingen we vast en zeker blij.”

Dagboekkarakter
Nu al vragen aan Herman en zijn muzikanten (onder wie Edith Leerkes en Jannemien Cnossen) welke verjaardagsmuziek er gespeeld gaat worden, heeft geen zin. Zijn voorstellingen hebben altijd een 'dagboekkarakter' en hangen af van het temperament en de gedachten van Van Veen op dat moment. We gokken erop dat er vanwege dat 75, wel wat oud werk wordt opgepakt. In nieuwe jasjes gestoken. En er zal nieuw werk zijn, zeker weten.

75 jaar
De scheiding in zijn haar is al tientalen jaren zo breed als nu. Maar verder? Herman: ,,Los van wat krakende onderdelen en het regelmatig kwijt zijn van namen, beschouw ik deze tijd, ook al ben ik minder jong dan gisteren, als de beste van mijn leven. Graag tot ziens in De Harmonie."

Kijk voor tickets en meer informatie op de website: harmonie.nl