Germain Beck nieuwe hoofdtrainer L.A.C. Frisia 1883

LEEUWARDEN – Germain Beck is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van L.A.C. Frisia 1883 zondag 1 dat uitkomt in de tweede klasse K. De 41-jarige trainer tekende deze week op de Magere Weide zijn contract en volgt daarmee Marcel Valk op.

De actieve voetballoopbaan van Beck speelde zich onder andere af bij Achilles 1894, ACV, Harkemase Boys, DIO Groningen, FC Assen en SVZ. Ook als trainer brengt Beck inmiddels de nodige ervaring en capaciteit mee. Zo werd
hij als beginnend trainer kampioen van de vierde klasse met SVZ en is daarnaast, door te promoveren met SC Stadpark, actief geweest als trainer in de eerste klasse. Momenteel is Beck trainer van FC Assen en loopt hij stage bij Drachtster Boys alwaar hij eind dit seizoen naar verwachting zijn UEFA A-licentie behaalt.

Voorzitter Martijn Hoekstra is blij met de ambitieuze trainer die volgens hem goed past bij de vereniging, haar opvatting over het ontwikkelen van spelers en het bereiken van resultaat op attractieve wijze. Hij geeft aan dat de club tevens enthousiast is over
de innovatieve manier van werken en trainen van Beck. Beck heeft enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging: ,,L.A.C. Frisia 1883 is een club met potentie, maar ook met traditie en beschikt daarnaast over een goede accommodatie. Er wacht een jong, ambitieus en talentvol team op mij waar ik graag een stabiele eersteklasser van wil maken”, aldus de nieuwe hoofdtrainer.