Koploper SC Cambuur met Breij in basis tegen MVV

LEEUWARDEN - SC Cambuur speelt vrijdagavond de derde thuiswedstrijd van 2020. In het Cambuurstadion nemen de Leeuwarders het om 20.00 uur op tegen laagvlieger MVV.

De geel-blauwen hadden het eerder dit seizoen knap lastig tegen de Limburgers. In Stadion de Geusselt werd door de koploper op 11 oktober jongstleden doelpuntloos gelijkspel tegen MVV, de huidige nummer 15.

De Jong over het duel van morgenavond: ,,We komen waarschijnlijk weer tegenover een verdedigend blok te staan. Dat hoort er nu eenmaal bij als je koploper bent. Als we tiende hadden gestaan dan hadden we meer ruimte gekregen van een tegenstander."

Terug van schorsing
Delano Ladan (moest twee duels toekijken na rode kaart bij TOP Oss), David Sambissa (stond één duel aan de kant wegens vijfmaal geel) zijn weer beschikbaar.

Ziekenboeg
Jordy van Deelen (knie) is nog twee maanden uitgeschakeld.  Stanley Akoy (knie/hamstring) staat een maand aan de kant. Issa Kallon (hamstring), Jamie Jacobs (hamstring) en Sven Nieuwpoort (bovenbeen) sluiten volgende week aan bij de groep.

'Op scherp'
Calvin Mac-Intosch moet bij een volgende gele kaart een duel schorsing uitzitten.

Vermoedelijke opstelling Cambuur 
Stevens, Van Ewijk, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa, Hoedemakers, Maulun, Breij, Antonia, Mühren, Oratmangoen

Arbitrage
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbersmooifut